Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanhoudingen in zaak vechtpartij Windmolen Mijdrecht

Datum: 16 juli 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Mijdrecht - De politie heeft op maandag 13 en dinsdag 14 juli in totaal vier mannen aangehouden in verband met betrokkenheid bij een vechtpartij op de Windmolen in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli. De mannen van 19 en 22 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerder persbericht:
Vechtpartij
MIJDRECHT - De politie kreeg zondagmorgen 5 juli om 02.50 uur de melding dat er een vechtpartij gaande was op de Windmolen.

De eerste politie-eenheden die ter plaatse kwamen troffen een chaotische situatie aan waarbij drie jongeren gewond op de grond lagen. Omdat de emoties hoog opliepen werd er assistentie gevraagd van andere eenheden waaronder een hondengeleider. Uit het onderzoek bleek dat een 45-jarige inwoner van Mijdrecht wakker was geworden van kabaal voor zijn woning. Toen hij naar buiten keek zag hij enkele jongeren in de voortuin staan en liggen en hoorde hij dat er op zijn auto gebonkt werd. De Mijdrechter toog naar buiten waarbij hij een kunststof hamer meenam om zich te kunnen verdedigen.

Over wat er daarna gebeurde lopen de lezingen van betrokkenen uiteen. Volgens de jongeren was de Mijdrechter direct begonnen met het slaan met de hamer waardoor drie inwoners van Mijdrecht, in de leeftijd tussen 18 en 22 jaar gewond raakten. Volgens de bewoner was hij het eerst geslagen en had hij zich verdedigd.

Twee gewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis om te worden behandeld. De politie hield drie verdachten, allen uit Mijdrecht in de leeftijd tussen 18 en 48 jaar, aan voor belemmering, opruiing en mishandeling. Ook de 45-jarige bewoner werd aangehouden voor (zware) mishandeling. De politie heeft een linie moeten vormen om andere betrokkenen op afstand te houden en heeft pepperspray gebruikt.

De aangehouden verdachten zijn na het verhoor naar huis gestuurd. De politie zet het onderzoek voort.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht