Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Stier doodt boer en overleeft politiekogel Loenersloot

Datum: 14 juli 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Loenersloot - Een boer is op maandag 13 juli overleden nadat hij door een stier was aangevallen.

Rond 09.45 uur kreeg de politie de melding van een reanimatie van een man in een weiland aan de Binnenweg. De man zou door een stier zijn aangevallen. Agenten gingen met spoed ter plaatse en arriveerden tegelijk met een tweede ambulance.
Daar bleek dat de stier nog tussen de koeien in het weiland stond en het dier zo agressief naar mensen was, dat de eerste ambulancebroeders geen hulp aan het slachtoffer konden verlenen, maar een veilig heenkomen in hun ambulance moesten zoeken.
Een familielid had een trekker bij het slachtoffer geplaatst om hem voor de stier te beschermen, terwijl een ander familielid het slachtoffer reanimeerde.

 

Agenten en ambulancebroeders liepen vervolgens naar het slachtoffer, maar werden aangevallen door de stier. Een agent zag zich genoodzaakt op de kop van de stier te schieten. Dat doodde de stier niet, maar hij brak wel zijn aanval af.
Door het aanzetten van zwaailicht en sirene gingen de koeien en de stier er vervolgens vandoor.
Daarop kon hulp aan het slachtoffer worden verleend en kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Dat mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer, een 79-jarige man uit Loenersloot, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een familielid slaagde erin de kudde met de stier naar een ander weiland te geleiden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht