Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet heeft effect

Datum: 08 juli 2009
Bron: www.petershotnews.nl

De proef met de burgernet, een contactpunt naast de alarmlijn 1-1-2, heeft de afgelopen maanden tot goede resultaten geleid. De politie kreeg via burgernet uiterst bruikbare informatie die in veel gevallen tot aanhouding leidde of tot het terugvinden van vermiste personen. In het afgelopen half jaar deed de politie in 192 gevallen een beroep op de hulp en opmerkzaamheid van burgers. De proef werd gehouden in de gemeenten Breukelen, Maarssen, De Ronde Venen en Nieuwegein.

De proef met burgernet werd niet alleen tussentijds op effectiviteit geëvalueerd. De politie greep de gelegenheid aan om maandagavond 6 juli de belangrijkste melders te bedanken. Dankzij hun opmerkingszin kwamen zij via 1-1-2 en de burgernetlijn met doorslaggevende tips. Zo konden onder andere twee vermoedelijke brandstichters, verschillende verdachten van inbraak en een autodief worden aangehouden. De melders werden in de bloemen gezet en kregen een rondleiding.

De Politie Utrecht is heel blij met burgers die 1-1-2 bellen wanneer zij een verdachte situatie zien. Wanneer burgers direct bellen, kan de politie zo snel mogelijk ter plaatse komen. Hiermee wordt de kans om een verdachte op heterdaad aan te houden aanzienlijk vergroot.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug