Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veelgestelde vragen over brand op bedrijventerrein

Datum: 03 juli 2009
Bron:

De gemeente krijgt veel vragen binnen op het telefoonnummer dat is opengesteld om vragen te beantwoorden over de brand op het bedrijventerrein.

Hieronder treft u de belangrijkste vragen en antwoorden aan:

Vraag: Is de as gevaarlijk? Heb ik gevaar gelopen of loop ik gevaar?
Antwoord: Uit metingen blijkt dat er bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Door een gespecialiseerd bedrijf is vastgesteld dat er geen asbest is vrijgekomen. De as zelf is niet schadelijk voor de gezondheid.

Vraag: Er ligt veel as op en rondom mijn huis en in mijn tuin, wie ruimt dat op?
Antwoord: Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. De verspreiding van de as is een kwestie van overmacht. De gemeente is inmiddels begonnen met het opruimen van de as die over een groot deel van de gemeente is verspreid. Veegwagens zullen de as zoveel mogelijk van straten en trottoirs verwijderen. U zult echter zelf de as uit uw tuin, van uw terras of balkon moeten opruimen.

Vraag: Hoe kan ik de as het best verwijderen?
Antwoord: In het algemeen geldt, dat u de as het best droog kunt verwijderen. Binnenshuis kan dat het best met de stofzuiger. Geadviseerd wordt om binnenshuis niet met water te werken, aangezien dit mogelijk (roet)strepen kan veroorzaken.

Als de as buiten op stoffen materialen terecht is gekomen (zoals de parasol, het zonnescherm of tuinkussens) geldt ook hiervoor dat u de as het best kan verwijderen door voor-zichtig droog te kloppen en de stofzuiger te gebruiken.

As dat in uw tuin op tegels of het gras is beland, kan geen kwaad. Het handigste hier is om de as zoveel mogelijk droog te verzamelen en te verwijderen en de overblijvende kleine resten te verwijderen met de tuinslang. Voor alle duidelijkheid: de as bevat geen gevaarlijke stoffen.

Vraag: Ik heb schade, wat moet ik doen?
Antwoord: Neem contact op met uw verzekeraar voor de afhandeling van de schade.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht