Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zeer grote brand papieropslag Colombier in Mijdrecht

Datum: 06 juli 2009
Bron: www.petershotnews.nl

Mijdrecht - Op het bedrijventerrein in Mijdrecht heeft er op vrijdag 2 juli rond 3.15 uur een grote brand gewoed. Een loods aan de Handelsweg, waarin grote papierrollen staan opgeslagen, is daarbij geheel in vlammen opgegaan. Er zijn geen slachtoffers gevallen en er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer heeft om 7.10 uur het sein Brand Meester gegeven.

De brand werd rond 3.15 uur gemeld door een bewoner van een woning vlakbij de loods. De brandweer is onmiddellijk met groot materieel uitgerukt. In totaal zijn 100 brandweermensen, 7 tankautospuiten en 3 hoogwerkers ingezet. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling die in de verre omgeving te zien was. Ook is de as van het papier verspreid over een groot deel van Mijdrecht. Veegwagens beginnen vanochtend met het schoonvegen van de straten.

Uit metingen blijkt dat er bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Om zekerheid te hebben over eventueel vrijgekomen asbest, is besloten een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om dat te onderzoeken. Dat heeft vastgesteld dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen.

De brandweer is nog lange tijd bezig met nabluswerkzaamheden. De balen papier zijn uit de loods gehaald en vervolgens met dumpers naar een ander terrein gereden. De foto's van het nablussen staan onderaan de foto's. 

De gemeente heeft een informatienummer geopend waar inwoners naartoe kunnen bellen met vragen. Dat nummer is: (0297) 29 16 16.

Klik hier voor luchtfoto's van bovenaf van PetersHotnews.

Klik hier voor foto's van het nablussen op PetersHotnews.

Foto's: Peter Bakker (A-side media), Sven Pothuizen (A-side media) & ingezonden
Video: Midpoint TV, www.midpoint.fm

Klik hier voor een verslag van de ochtend om 6.00 uur van Peter Bakker op Radio M Utrecht.

Klik hier voor de video van U Vandaag (8.00 uur) met beelden van PetersHotnews.nl

Klik hier voor de video van U Vandaag (18.00 uur) met beelden van PetersHotnews.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht