Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Open dag voor starterswoningen op Kloosterplein

Datum: 02 juli 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Een eigen huis, een plek onder de zon... Wie wil dit niet? Veel jongeren willen graag op zichzelf wonen, maar eigen woonruimte vinden binnen De Ronde Venen is soms lastig. Om hen tegemoet te komen, heeft de gemeente tien tijdelijke woningen voor jongeren geplaatst op het Kloosterplein in Vinkeveen. Tijdens een open dag op zaterdag 4 juli zijn geïnteres-seerden van harte welkom om te kijken hoe de zogenaamde Startersboxen er van binnen uit zien. De open dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

De Startersboxen zijn tijdelijke huurwoningen die worden verhuurd aan jongeren tot 23 jaar die in de gemeente De Ronde Venen wonen. Ben je tussen de 23 en 30 jaar? Ook dan kun je je inschrijven, je komt dan op de reservelijst te staan. De woning is bedoeld voor één per-soon en bestaat uit een woon/slaapkamer met een keukentje (inclusief kookplaat en koel-kast) en een aparte badkamer. De huur van de woningen ligt tussen de €250, - en €300, -, inclusief gas, water en licht. Westhoek Wonen zal de Startersboxen gaan beheren, in op-dracht van de gemeente.

Bij verhuizing naar de Startersbox, behoud je je opgebouwde inschrijftijd bij WoningNet. Je kunt dus inschrijftijd blijven sparen en ondertussen al op jezelf wonen. Na vijf jaar ontvang je geen vervangende woonruimte, hier moet je zelf voor zorgen.
De woningen worden tussen 10 en 14 juli aangeboden via WoningNet, zowel in de Woning-krant als via de website www.woningnet.nl. Hiervoor moet je je inschrijven bij WoningNet. Met deze inschrijving kun je op de woningen reageren. Het maakt niet uit of je één dag of drie jaar bent inschreven: er wordt geloot dus iedereen maakt evenveel kans.

Meer weten?
Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met gemeente De Ronde Venen, Eveline de Bruijn, tel. 0297- 291864 of mailen naar [email protected].

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug