Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Kort verblijf digitaal aanmelden bij de Vreemdelingenpolitie

Datum: 01 juli 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Regio Utrecht - Het gezegde luidt: ‘het gemak dient de mens’. Dat geldt vanaf 1 juli ook voor Vreemdelingen die voor kort verblijf naar de regio Utrecht komen en zich moeten melden bij de Vreemdelingenpolitie. Dat kunnen ze voortaan via internet doen.

De Politie Utrecht blijft innoveren. In het belang van de burger en de organisatie. Aangifte doen via internet was wat dat betreft al een grote sprong voorwaarts. Met het digitaal aanmelden van vreemdelingen die voor een kort verblijf naar onze regio komen, wordt deze service voortgezet.

Service
De Vreemdelingenpolitie gaat nu ook haar klanten een dergelijke service bieden. Op www.politie.nl/utrecht staan vanaf 1 juli e-mailformulieren in diverse talen (Nederlands, Engels, Frans en Spaans) waarmee vreemdelingen hun verblijf online kunnen aanmelden bij de Vreemdelingenpolitie. Het gaat daarbij om verblijf voor zaken als familiebezoek of  het volgen van een korte studie en dergelijke. Aanmeldformulieren in het Turks en Arabisch volgen binnen enkele weken. De ingevulde gegevens komen automatisch in het politiesysteem terecht. Het enige dat rest is op een afgesproken dag zelf je papieren komen afhalen. Met deze service wordt de wachttijd voor vreemdelingen aanzienlijk verkort.

Meldingsplicht
De meldingsplicht geldt alleen voor mensen die niet de nationaliteit hebben van een land van de Europese Unie (EU). Het is wettelijk vastgelegd dat zij zich binnen drie werkdagen na aankomst in Nederland moeten aanmelden bij de Vreemdelingenpolitie. Het niet tijdig melden is strafbaar.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht