Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Man redt suïcidale vriend

Datum: 01 juli 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

District Rijn & Venen - Een man heeft in de nacht van dinsdag 30 juni op woensdag 1 juli het leven van zijn vriend gered.

Rond 01.45 uur kreeg een 24-jarige man een smsje. Ondanks het tijdstip, besloot hij hem toch te lezen. In het bericht stond dat een 24-jarige vriend van hem zichzelf door verhanging van het leven zou beroven. De man bedacht zich geen moment, sprong in zijn auto en reed naar de woning van zijn vriend. Hij zag dat er licht brandde, maar er werd niet opengedaan en door de gordijnen achter de voordeur kon hij de gang van de woning niet in kijken. Via de brievenbus lukte het hem het gordijn opzij te schuiven. Toen zag hij dat de vriend zich al verhangen had, maar nog bewoog.

De man probeerde de voordeur in te trappen, maar dat lukte niet. Vervolgens heeft hij een ruit van de deur vernield en kon daarna de deur opendoen. Hij rende naar binnen, tilde het slachtoffer omhoog en schreeuwde vervolgens om hulp. Buren werden wakker van de hulpgeroep en kwamen poolshoogte nemen. De man vroeg hen een mes of schaar te zoeken, zodat zij de kabel door konden snijden. Nadat dit gebeurd was, legden zij het slachtoffer op bed. Hij was korte tijd buiten bewustzijn, maar kwam vervolgens weer bij.

Het slachtoffer is ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij is door agenten naar het politiebureau overgebracht. Daarbij vertelde hij dat hij bewust zijn vriend het smsje had gestuurd, wetende dat het een diepe slaper was en het smsje dus niet zou horen, maar pas de volgende ochtend zou lezen. Het slachtoffer is in het politiebureau door een arts van de crisisdienst onderzocht. De arts vond het niet noodzakelijk dat hij verplicht werd opgenomen. Zijn ouders zijn naar het politiebureau gekomen en hij is met hen meegegaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht