Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Ernstig ongeluk met touringcars op A2 bij Vinkeveen

Datum: 02 juli 2009
Bron: www.petershotnews.nl

Abcoude/Vinkeveen - Op de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen zijn woensdagochtend vier voertuigen, drie touringcars en een vrachtwagen met aanhanger, op elkaar gebotst. Vijftien passagiers raakten gewond. Een van de buschauffeurs zat een tijdje bekneld. Acht personen zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde tussen Abcoude en Vinkeveen in de richting van Utrecht. In de drie bussen zaten ongeveer 140 studenten van de Nationale Luchtvaartschool in Hoofddorp.

De leerlingen waren onderweg naar de begrafenis van een vorige week verongelukte klasgenoot in Arnhem. Dat zei een woordvoerder van de Stichting Bus.

Een deel van de studenten is met een andere bus doorgereisd naar de begrafenis. De rest ging terug naar Hoofddorp. Daarvoor waren ze opgevangen in een restaurant langs de snelweg.

De A2 is lange tijd afgesloten geweest tussen knooppunt Holendrecht en de afslag Vinkeveen. Rond 15.30 uur meldde de ANWB dat de weg weer volledig op was.

De heer Brouwer, directeur van het bedrijf dat de touringcars regelde die woensdag in een ongeluk op de A2 zaten, zegt dat werkverkeer de oorzaak van het ongeval is.

Brouwer geeft de schuld van het ongeluk aan de verkeerssituatie ter plekke. Het werkverkeer daar zou voor onveilige omstandigheden zorgen. Brouwer zegt dat in dit geval een vrachtwagen met oplegger geprobeerd zou hebben de afrit af te rijden. De wagen bleek hier echter te breed voor waarop de chauffeur probeerde terug te rijden. Daarop moest een vrachtwagen vol in de remmen, waarop de touringcars achterop reden.

De bussen daarachter konden de remmende vrachtwagen niet meer ontwijken en knalden op elkaar. Een ooggetuige laat weten dat de inzittenden van de bussen naar voren werden gesmeten door de knal.

Foto's: De laatste foto's op nu.nl klik hier.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht