Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen haalt 7e plaats bij wedstrijden

Datum: 30 juni 2009
Bron: Ingezonden stukken

Een verdienstelijke 7e plaats voor brandweerpost Vinkeveen was het afgelopen weekend het resultaat tijdens de tweede gewestelijke ronde in de klasse 112 te Heusen / Drunen. Na eerder in zowel Hellendoorn als in Baarn tot winnaar uitgeroepen te worden is deze klassering toch wel een in de categorie ‘tegenvallers'. Maar goed de inzet was 100% en onderlinge verschillen waren zo minimaal dat er volgend jaar zeker weer met vol vertrouwen meegedaan gaat worden.

Automatisch brandalarm op politiebureau', daar kon de tankautospuit en zijn bemanning het mee doen. Op zich weet je dan alleen dat er op de een of andere wijze een brandmeldinstallatie is geactiveerd en dat een politie bureau als locatie niet alledaags is. Een melding uit hotel of verzorgingstehuis is een soort van routine voor de brandweer, dit zou wel eens ander koek kunnen worden. En inderdaad, het bureau op enkele tientallen meters benaderd worden we opgewacht door een stuk of 6 personen voorzien van bivakmutsen, honkbalknuppels, kettingen en al niet meer.
Daar sta je dan, kom je mensen uit de brand helpen, wordt je ook nog eens ‘warm' onthaalt. Gelukkig voor ons verdwenen de mannen als sneeuw voor de zon toen een door ons ter assistentie gevraagde politie ter plaatse verscheen. Volgende probleem: de poort zit dicht. Snel met het hydraulisch gereedschap de boel begaanbaar maken en verder. Dachten we.... Wat schetst onze verbazing: komt er een man met een brandende arm de hoek om zetten en zit er aan de andere hand een handboei. Eerst water, de rest komt later dachten de mannen zo professioneel als ze getraind zijn. Maar goed, daarmee was de bron van de oorspronkelijke melding nog niet bedwongen.

Even verderop komt er uit een deur van het politie bureau een beste rookpluim. Snel een binnenverkenning uitvoeren want er werden op dat ogenblik in de verhoorkamers nog wat mensen verhoort, dus die moesten er snel uit. Op zich niet de moeilijkste klus maar tijdens een wedstrijd op dit niveau moet op elke spreekwoordelijke i de juiste punt staan en is er geen ruimte voor improvisatie.

Het jury rapport was duidelijk, super gedaan wat betreft het afhandelen de ‘hooligans'. Het item ‘agressie tegen hulpverleners is behoorlijk actueel' dus voor de jury en de mee spelende teams was het goed om te zien hoe de verschillend dit geval werd aangepakt. Achteraf een goede beslissing dus van de bevelvoerder (Mark van Wijk) om niet direct in de aanval te gaan maar even rustig af te wachten tot er politie versterking aanwezig was. De pompbediende (Norbert Kok) was ook goed bezig, of het nu de streekbus betrof, de eigen teamleden of de ambulance mensen; hij had ze allemaal in het vizier. De temperatuur en de enorme loopafstanden waren deze dag voor de manschappen (Oscar van Kouwen, Martien Pothuizen, Jasper Gijsen en Sander Strik) behoorlijk, toch lieten ze zich hierdoor niet ‘afleiden' en waren ze tot het gaatje gegaan.

Jammer dat een ogenschijnlijke ‘grijpredding' het team zo zwaar afgerekend wordt, maar goed zo zijn de spelregels en zo moet het dan ook gespeeld worden. Het gaat nu eenmaal niet alleen om de snelheid maar vooral ook om de veiligheid van handelen, en in deze wedstrijd woog dit nu eenmaal zwaarder. Volgend jaar weer een nieuwe ronde en dan gaat dit team met al zijn reserve spelers en supports er weer vol tegenaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht