Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen bij wedstrijd Hellendoorn

Datum: 15 juni 2009
Bron: Ingezonden stukken

Vinkeveen/Hellendoorn - Was brandweer Vinkeveen een maand geleden nog te gast op Paleis Soestdijk, zaterdag 13 juni was het wedstrijdteam op bezoek in Hellendoorn alwaar weer een prachtige resultaat behaald werd.

'Rookontwikkeling bij een boerderij, sleutelhouder is aanwezig' was de melding, niet meer en niet minder. Tja, plaatselijke bekendheid was er bij ons uitaard niet dus zoals het een echt 112 melding betreft bereid je je voor op het ergste. We zouden misschien wel te maken kunnen krijgen met het evacueren van dieren of misschien wel een ongeval met een machine of ander rollend materieel waarbij brand is uitgebroken of dat er iets met mestkelder geënsceneerd is. Maar ja, je weet het pas als je er bent dus de chauffeur deed zijn uiterste best om ons snel op de plaats van het ongeval te brengen wat ook bijzonder goed lukte.

Aangekomen hoorde we met z'n alle een enorme bak met herrie, is dat nu de tractor die daar met draaiende motor achterwaarts tegen de muur aan staat geparkeerd of is het iets anders? Iets anders dus: Harm, de zoon van de eigenaar, is niet helemaal lekker in zijn hoofd en dat heeft zeker effect op zijn muziek keuze. Deze muziek was namelijk niet fijn om lang naar te luisteren. Het was wel goede muziek om je aandacht van het object af te halen, dat zou dus ook wel in de opzet van het geheel horen. Wat was er het geval: meneer de eigenaar kwamen we als eerste tegen, in een soort van shock kon hij ons vertellen dat én zijn dochter én zijn zoon binnen zouden zijn. Waar hij echter nogal zenuwachtig over deed was het slachtoffer die tussen de muur van het huis en zijn tractor gespietst zat in een tand van zijn aangekoppelde kuilsnijder. Nu beschikt de post Vinkeveen overeen behoorlijk portie (wedstrijd)ervaring dus het plan was snel gemaakt. Nummers 1 (Arjan Kok) en 2 (Martin Pothuizen) werden op een snelle binnenverkenning uitgestuurd door bevelvoerder Mark van Wijk. De brand in de keuken werd snel gevonden en vakkundig onder controle gehouden zodat er verder gezocht kon worden naar slachtoffers. En ja hoor in een kamer achter de keuken vonden we de ongelukkige keukenprinses. Snel met het slachtoffer naar buiten en weer terug naar de keukenbrand zodat deze zich niet kon uitbreiden.

Ondertussen hadden de nummers 3 (Sander Strik) en 4 (Oscar van Kouwen) hun handen vol om alle spullen in gereedheid te brengen en om de stalen pen door te knippen met ons hydraulisch redgereedschap. Niet alleen de uitgifte van dit gereedschap maar ook de waterwinning en het bedienen pomp werd vakkundig door de chaffeur (Norbert Kok) uitgevoerd. Op de (strik)vragen van zijn jurylid werd vakkundig antwoord gegeven en zonder uit zijn rol te vallen kon hij door vooruit te denken kostbare secondes winnen met het opruimen van gebruikte spullen.

Eenmaal het slachtoffer achter de tractor weggehaald was het ongeval nog niet ‘meester'. Boven in de woning bevond zich waarschijnlijk nog de bewuste Harm die nog steeds lag te genieten van zijn ‘muziek'. De nummers 3 en 4 dus snel met een straal hoge druk naar boven om het slachtoffer te zoeken. In een donkere kamer onder het genot van een biertje werd meneer gevonden, snel naar buiten zodat er beneden opgerukt en afgeblust kon worden. Nog even snel naverkennen, opruimen, inpakken en wegwezen. Al met al zijn we ruim 40 minuten bezig geweest en hebben we de nodige calorieën verbrand.

Over het algemeen hadden we een goed gevoel over de inzet en gekozen strategie maar goed, er doen 9 teams mee en er gaan er maar 3 door naar de volgende gewestelijke ronden. Tegen de klok van 18:30 was het de burgemeester van Hellendoorn die het verlossende woord kwam brengen. Toen bij het bekend maken van de nummers 9 tot en met 5 de naam Vinkeveen nog niet gevallen was werd het toch wel een soort van spannend. En op nummer 4 is geëindigd: Kockengen! En het werd nog mooier: op nummer 1 is geëindigd: post Vinkeveen! Wauw, het dak ging eraf en de stoelen de lucht in. Over twee weken mogen we weer aantreden, nu in het Brabantse Heusden.

Uitslag 112 wedstrijd 13-06-2009 te Hellendoorn: 1e: Vinkeveen [1748 pt], 2e: Borne [1662 pt], 3e: Bavaria [1656 pt], 4e: Kockengen [1536 pt], 5e: Vierlingsbeek [1498 pt], 6e: Boxtel-Liempde [1488 pt], 7e: Diepeveen [1487 pt], 8e: Wesepe [1418 pt] en 9e: Cuijk [1146 pt]

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht