Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag: Straattheaterfestival De Ronde Venen

Datum: 15 juni 2009
Bron: Ingezonden stukken

Iedereen heeft wel eens op een ladder gestaan en is bang geweest met ladder en al achterover te vallen. Benny B uit Australië vast ook, maar dat moet lang geleden zijn geweest. Want Benny B is iemand die er juist van uit gaat dat een ladder nergens tegen aan staat en toch naar boven klimt en daar acrobatische kunsten uithaalt. Benny B is een van de ca. 40 professionele kunstenaars die zaterdag 20 juni naar De Ronde Venen komt. Samen met in totaal 400(!) mensen uit de regio, die individueel of in een gezelschap ook een actieve bijdrage leveren aan optredens, toveren zij het dorpscentrum van Mijdecht om tot een sprankelend decor en podium voor het Straattheaterfestival De Ronde Venen.

De afgelopen jaren is de populariteit van het festival uitgegroeid tot een groots en vooral gezellig evenement in het hart van De Ronde Venen waarin iedereen kan genieten van een mix van straattheater en cultuur. Niet alleen het publiek maar ook de artiesten zijn erg enthousiast over het intieme karakter, de grote verscheidenheid en de hoge kwaliteit van de voorstellingen. Kenmerkend is de vrije geest waarbinnen alles mogelijk wordt. Naast professionele optredens komen sommige artiesten met try-outs; artiesten en culturele gezelschappen uit de regio komen met al hun talent. Het festival onderscheidt zich ook door speciale aandacht voor artiesten die jong en veelbelovend zijn of die met bijzondere en verrassende optredens komen die weinig op andere Nederlandse festivals te zien zijn. Een jong duo uit Gent dat zich Cie FK noemt, komt als levende sculpturen, Noest komt met een reclamebord dat u lang zal heugen, Theater Grrr met een zigeunerin in een doorgezaagde Trabant en een dansende beer, en zes studenten van het muziekconservatorium uit Vlaanderen komen als zot wandelfanfare. De Franse professionele theaterdansgroep Compagnie Pied en Sol komt dansen, alleen en in paren, soms sluipend als een kat of tippelend als een tapdanser. Van eigen bodem komt onder andere het zeer professionele Tukkers Connexion met een oogstrelend mimespel met lachwekkende speelgoed¬soldaten uit de tijd van Napoleon. En Empress, een van Nederland's meest leidende theaters op het gebied van steltendans, trekt met prachtige boomachtige figuren door de straat. Uit de regio treden vele vocale talenten op, alleen, als duet, in een orkest of als zanggroep soms gecombineerd met choreografie. Ook komen er dansgroepen, een heuse dansles voor peuters en kleuters, levende standbeelden, djembé spelers, bands, trekharmonica¬muziek, en meer, te veel om op te noemen. Omdat de Wereldwinkel in Mijdrecht dit jaar 20 jaar bestaat verzorgen zij optredens van bekende Indiase muzikanten.

Samengevat: 40 gezelschappen met een bonte mix van acrobatiek, muziek, straattheater, steltentheater, dansers, swingende bands, straatmuzikanten, poppentheater, levende standbeelden, zangers en zangeressen. Kom genieten, dit straattheater is meer dan theater op straat. Tussen 11:00 en 17:00 uur vinden alle optredens plaats in het dorpscentrum van Mijdrecht binnen een straal van een paar honderd meter en komt u van alles tegen, verwacht of onverwacht: Laat u deze dag verrassen door de indrukwekkende, spannende, oogstrelende, lachwekkende of juist ontroerende optredens.

Op de website www.straattheaterdrv.nl vindt u alle details. Flyers met het dagprogramma zijn op de festivaldag ook af te halen voor het gemeentehuis.

www.straattheaterdrv.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug