Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

‘De Groene Venen’ naar A-side Publishing

Datum: 31 mei 2009
Bron: A-side Publishing

Uw advertentie ook in De Groene Venen, klik hier.

Mijdrecht - Huis-aan-huiskrant De Groene Venen wordt een weekblad. Vanaf september van dit jaar verschijnt de krant in een nieuwe gedaante en volledig in kleur. Het nieuwe bedrijf A-side Publishing gaat de nieuwe koers vormgeven, daarbij geassisteerd en geadviseerd door Paul Bosman, die de afgelopen 14 jaar als uitgever en hoofdredacteur verantwoordelijk is geweest voor de krant.

Paul Bosman heeft aangegeven zich geleidelijk terug te willen trekken. "Het maken van een krant kost veel energie. Mijn gezondheid gaat voor", zo is deze week te lezen in zijn vertrouwde column 'Luistervink' in de krant. De Groene Venen blijft als naam bestaan, maar wordt voortaan uitgegeven door het nieuwe bedrijf A-side Publishing. In plaats van eens in de 14 dagen zal de krant met ingang van september wekelijks verschijnen in het verspreidingsgebied Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Waverveen, De Hoef, Amstelhoek en Baambrugge.

De nieuwe namen achter De Groene Venen zijn Youri Lieberton (eigenaar van web- en drukwerkspecialist A-side media), Peter Bakker (actief in o.a. 0297-online, petershotnews.nl en MidPoint) en Rob Isaacs (pers- en publiciteitsbureau PRWORKS).

Kwaliteitsverbetering
De beslissing om naar een wekelijkse verschijning van 24 pagina's full colour over te stappen wordt door de nieuwe uitgevers met vertrouwen tegemoet gezien.
Youri Lieberton: "Met ons mediabedrijf brengen we een enorm klantenpotentieel in. Naast online adverteren kunnen we die klanten nu ook advertenties aanbieden in een sterke regiokrant. Het feit dat we naar full colour gaan betekent een flinke kwaliteitsverbetering."

Nieuwsmakelaar
Lezers van de krant hoeven niet bang te zijn een papieren versie van 0297-online te ontvangen, meent Peter Bakker. "Een krant leent zich vooral voor achtergronden, human interest en verslagen, terwijl internet vooral geschikt is voor korte actuele berichtgeving. Als 'nieuwsmakelaar' kunnen we exact bepalen voor welk medium het nieuws geschikt is."

Nieuwe formule
Bij de nieuwe koers hoort ook een nieuwe bladformule. "Omdat we vlak voor het weekend verschijnen, zullen berichtgeving en toonzetting daarop zijn afgestemd. Luchtig, ontspannen en positief en veel human interest. Het is altijd leuk om nieuws van en over plaatsgenoten te lezen," aldus hoofdredacteur Rob Isaacs.

Uw advertentie ook in De Groene Venen, klik hier.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34


Terug