Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gewapende overval postagentschap Vinkeveen

Datum: 26 mei 2009
Bron: www.petershotnews.nl

Vinkeveen - Twee mannen pleegden op maandagavond 25 mei een gewapende overval op een postagentschap annex boekenwinkel.

Rond 18.25 uur kreeg de politie de melding van een gewapende overval op een winkel aan de Plevierenlaan. De politie ging direct met spoed met meerdere eenheden ter plaatse. Daar troffen zij enkele medewerkers in de winkel aan. Zij verklaarden door twee gewapende mannen te zijn overvallen. Eén van de personeelsleden was daarbij lichtgewond geraakt. Hij werd door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Eén van de slachtoffers verklaarde dat rond 18.10 uur twee gewapende jongemannen de winkel binnenkwamen. Zij bedreigden het personeel, waarbij een personeelslid werd mishandeld, stalen een nog onbekend geldbedrag en gingen ervandoor. Het is niet bekend of zij gebruik maakten van een vervoermiddel. Wel zagen getuigen kort voor de overval een auto rond het winkelcentrum rijden, waarvan de inzittenden zich vreemd gedroegen. Het is niet onmogelijk dat de verdachten ook al eerder in en rond het betreffende winkelcentrum zijn geweest om de zaak te verkennen.

Signalementen:

1) Negroïde jongeman, 18-25 jaar, ± 1.80 meter, normaal postuur, donkerkleurige baseballcap, donker vest;

2) Licht getinte jongeman, 18-25 jaar, donkerkleurig petje en donkere kleding.

Agenten stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Op de Bonkestekerweg zagen zij vijf mannen bij elkaar staan, waarvan één aan het signalement voldeed. De agenten controleerden het vijftal. Geen van hen kon zich legitimeren, waarop zij allemaal werden aangehouden en naar het politiebureau werden overgebracht. Daar bleek dat geen van hen met de overval te maken had. Het ging om drie mannen uit Ivoorkust (23, 31 en 41 jaar), één uit Zaïre (28 jaar) en één uit Soedan (33 jaar). Daar zij mogelijk illegaal in Nederland verblijven, zijn zij in vreemdelingenbewaring gesteld. De Vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek naar hen in.

Het verdere onderzoek in de omgeving leidde niet tot de aanhouding van de verdachten van de overval.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Plevierenlaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht