Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet Nieuwsbrief 2

Datum: 19 mei 2009
Bron: www.petershotnews.nl

De gemeente De Ronde Venen heeft vandaag de eerste nieuwsbrief van Burgernet uitgegeven.

Mocht u deze niet per mail hebben ontvangen van de gemeente dan kun u hem hier downloaden of via www.petershotnews.nl/burgernet

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF

Burgernet bestaat een half jaar in De Ronde Venen. In november 2008 werd niet alleen in deze, maar ook in acht andere Nederlandse gemeenten Burgernet ingevoerd. Deze eerste zes maanden worden landelijk gezien als een proefperiode (pilot).

Voor deze pilot is gekozen omdat het de bedoeling is om
Burgernet in nog veel meer Nederlandse gemeenten in te
voeren. De ervaringen van De Ronde Venen worden onder
andere gebruikt voor de landelijke evaluatie van de eerste zes maanden.

Onderzoeksbureau Intomart Gfk voert momenteel een onderzoek uit onder deelnemers in de verschillende gemeenten.
Daarvoor heeft Intomart een vragenlijst gestuurd aan een aantal deelnemers dat via een steekproef is geselecteerd. Het kan dus zijn dat u geen enquête heeft ontvangen. Eind juni 2009 zijn de resultaten van dit onderzoek bekend. U kunt ze dan onder meer op www.burgernet.nl lezen. Het uiteindelijke besluit over de landelijke invoering van Burgernet wordt genomen door de minister van Binnenlandse Zaken. Voor u als deelnemer van Burgernet in De Ronde Venen verandert er niets. Burgernet wordt gewoon ingezet zoals u inmiddels gewend bent. Dankzij de inzet van deelnemers kon de politie enkele verdachten aanhouden en heeft u een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in uw buurt en wijk. Burgernet zal in de toekomst wellicht vaker ingezet worden ter preventie of om u te waarschuwen. Bijvoorbeeld als er bij u in de
buurt veel wordt ingebroken of als er sprake is van veel vandalisme. Eind maart is Burgernet voor het eerst op deze manier ingezet en is deelnemers gevraagd extra alert te zijn en 112 te bellen bij verdachte situaties.

Hoe meer deelnemers hoe groter de pak- of vindkans (bij vermissing). Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via www.burgernet.nl.

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family MijdrechtTerug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht