Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen in actie bij Paleis Soestdijk

Datum: 18 mei 2009
Bron: Brandweer De Ronde Venen

Vinkeveen/Baarn - Zaterdag 16 mei kreeg brandweer Vinkeveen een wel heel bijzondere melding: ‘automatisch brandalarm in Paleis Soestdijk'. Natuurlijk was het blusvoertuig met roepnaam ‘652' uit Vinkeveen niet zomaar in Baarn aan het rondtoeren maar deed het mee met de jaarlijkse 112 wedstrijd.

Een 112 wedstrijd is in feite gebaseerd op het onder controle krijgen van een klein en 'alledaags' incident welke met één standaard uitgerust brandweervoertuig met 6 man aan boord afgehandeld kan worden. Elk team wat meedoet heeft als doel de situatie het snelst met de daarbij horende spelregels op te lossen. In dit geval was er op het terrein van Paleis Soestdijk tijdens werkzaamheden op een opslagterrein een en ander misgegaan. Een vrachtwagen waar twee man bezig om een aantal boomstammen te verplaatsten veroorzaakte een gaslek.

Door het nodige aan brandbare materialen ontstond er een zowel buiten als binnen in het aangrenzend gebouw een brandje. Eén van de mannen die buiten bezig was zat met zijn onderarm vastgeklemd tussen twee boomstammen maar zonder controle over de brand moest deze meneer toch echt op zijn beurt wachten. Na een snelle binnenverkenning waarbij er twee andere slachtoffers gered werden en het afsluiten van de gastoevoer kon de brand worden uitgemaakt. Nu was de ongelukkige man met beknelde onderarm aan de beurt. Een snelle kettingzaag actie was voldoende om de situatie na 35 minuten speeltijd onder controle te krijgen en weg te rijden van het incident. Vinkeveen was deze dag tijdtechnisch gezien niet de snelste, maar wel een goede middenmoter.

Maar voor de rest waren er heel erg veel individuele punten gescoord en werden we ‘de beste van de dag'. Een heel mooi resultaat van bevelvoerder Mark van Wijk, nr 1+2; Arjan Kok en Martin Pothuizen, nr 3+4; Sander Strik en Jasper Gijsen en pompbediende Norbert Aarsman. Zaterdag 13 juni mag de wedstrijdploeg van Vinkeveen opnieuw aantreden, nu voor een gewestelijke wedstrijd in Hellendoorn.

Nr 1 - Vinkeveen - 1558 pt
Nr 2 - Kockengen - 1548 pt
Nr 3 - Bavaria - 1508 pt
Nr 4 - Benschop - 1402 pt
Nr 5 - Hagestein - 1398 pt
Nr 6 - Amerongen - 1322 pt
Nr 7 - Den Dolder - 1222 pt
Nr 8 - Westbroek - 1212 pt
Nr 9 - Oudewater - 972 pt
Nr 10 - Budel - 1212 pt*

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht