Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Foto's Veiligheidsdag Aalsmeer online

Datum: 07 juni 2009
Bron: Politie Regio Amsterdam-Amstelland

Aalsmeer - Na eerdere succesvolle samenwerkingen tussen de brandweer, politie en VZA van Aalsmeer werd vandaag de vijfde Veiligheidsdag gehouden. Om 10.00 uur werd de dag geopend door de burgemeester van Uithoorn, mevrouw Groen. 

De hoogtepunten van deze dag waren de demonstraties, ongeval met beknelling waarbij de politie, brandweer en ambulance werden ingezet. Ook kwam de traumahelikopter bij een demonstratie, echter moest die direct weer vertrekken vanwege een echt incident. Later kwam de helikopter nog terug.

Op het terrein was verder van alles te zien. Van kinderspuitfestijn tot brandweerduikers. Ook was de ‘Coolbox' aanwezig. Dit is een grote container waarin men het werk als brandwacht kan ervaren. 

De Mobiele Eenheid was met een waterwerper en diverse andere voertuigen aanwezig. Ook zij gaven een demonstratie. Bikers van de politie demonstreerden hoe zij een verdachte aanhouden. Tevens werd gedemonstreerd hoe politiehonden werken in verschillende situaties.

Mensen konden ook omhoog met de brandweerhoogwerker, een ritje maken in een brandweerauto en meevaren met de brandweerboot. Tussen het demonstratieterrein en de landingsplek van de heli's reden ambulances en politiebusjes als pendeldienst.

Foto's die door het team van 0297-online.nl zijn gemaakt staan nu online in het fotoalbum, klik hier.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht