Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vers asfalt op de A2

Datum: 08 mei 2009
Bron: Ingezonden stukken

De A2 is weer een nieuw stuk rijksweg rijker. Sinds eind april snelt het verkeer tussen Vinkeveen en Abcoude over vers asfalt. De bouwcombinatie HoMa geeft de A2 een facelift tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen.

Het tracé dat in totaal 17 kilometer telt, wordt verbreed van 2x3 naar 2x5 rijbanen. Het concern is sterk vertegenwoordigd. KWS Infra vormt met externe partners Boskalis en Mourik de combinatiepartners van HoMa. Van Hattum en Blankevoort is verantwoordelijk voor de kunstwerken, Holland Scherm voor zo'n 5 kilometer geluidsschermen en Vialis verzorgt het Dynamisch Verkeersmanagement, nieuwe bewegwijzering en vervangt de verkeerssignalering. Eyecatchers zijn de 650 lichtpunten in de middenberm die in masten met een hoogte van 20 meter de weg verlichten.

Maar er is een hele batterij concernpartijen actief in Noord-Holland en Utrecht. Ook Volker Staal en Funderingen, VWS Geotechniek, Aveco de Bondt. Smits Neuchâtel en Van Straten Geleiderail zijn bij het project betrokken. Wie er bekend is en het traject geregeld passeert, zal de laatste paar jaar ongetwijfeld enorme zandbulten hebben gezien. Eén van de grote lokale uitdagingen is de bodem die uit drassige veengrond bestaat. Dat betekent dat er op plekken waar nieuwe rijbanen komen intensieve voorbelasting nodig is.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht