Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opening veilige looproute Wilnis, u komt toch ook?

Datum: 07 mei 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen

In Wilnis wordt zaterdag 9 mei de derde veilige looproute van gemeente De Ronde Venen geopend.
Iedereen is van harte uitgenodigd deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen en gezamenlijk de route te verkennen. De start van de looproute is bij "De Willisstee" in Wilnis aan de Pieter Joostenlaan.
Om 10.00 uur lost wethouder Ingrid Lambregts (Sport) daar het startschot voor wandelaars en hardlopers om de route voor het eerst gezamenlijk te lopen. De start is tevens de officiële opening. Iedereen is van harte uitgenodigd deze eerste wandeling mee te maken.

De route
De route start bij het informatiebord dat is geplaatst op de parkeerplaats nabij de bibliotheek en sporthal de Willisstee. De route eindigt eveneens op deze plek.

Tijdens het afleggen van de route krijgt de loper/wandelaar een goed beeld van Wilnis. Het rondje start bij de Willisstee en voert door een deel van de oude dorpskern, over het loopbruggetje van de Ringvaart en naar de rand van Wilnis met uitzicht over de polder. Vervolgens voert de route door een rustige, ruime, groene woonwijk weer terug bij de start. De bezienswaardigheden staan in de routefolder beschreven. De gehele route, met een lengte van drie kilometer, is voorzien van straatverlichting.

Alternatieve route
De alternatieve route is een extra rondje van 4,2 kilometer (rood gemarkeerd op het informatiebord). Dit extra rondje loopt door de nieuwe wijk Veenzijde en door open gebied, dan langs de Herenweg terug naar de start. Deze alternatieve route is niet geheel verlicht.

Gezondheid
De route is opgezet door gemeente De Ronde Venen, De Hartstichting en de Nederlandse Atletiek Unie. De route is mede gerealiseerd met de bedoeling mensen vaker aan het bewegen te krijgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van alle Nederlanders de beweegnorm, een half uur per dag matig intensief bewegen, niet haalt. Een half uur per dag bewegen is al genoeg om de gezondheid te bevorderen, om meer energie te krijgen en om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht