Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bromfietser Abcoude bewapend

Datum: 07 mei 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Abcoude - Een bromfietser kwam op woensdag 6 mei in botsing met een auto. Hij raakte gewond, zijn passagier probeerde een tas met een doorgeladen vuurwapen te verstoppen.

Rond 09.50 uur kreeg de politie een overvalmelding op de Gein Zuid. Meerdere politie-eenheden gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. Daar bleek dat het dochtertje des huizes per ongeluk het overvalalarm had ingedrukt. Er was dus niets aan de hand.

Tegelijkertijd dat de politievoertuigen met zwaailicht en sirene door Abcoude reden, reed een bromfiets met twee opzittenden met hoge snelheid over het fietspad van de Burgemeester des Tombeweg, tegen de richting van het verkeer in. Bij het Raadhuisplein stak de bromfietser de rijbaan over en kwam daarbij in botsing met een auto, bestuurd door een 66-jarige man uit Vinkeveen. De scooter ging onderuit.

De bestuurder van de bromfiets, een 20-jarige Amsterdammer, liep beenletsel op. Zijn passagier, een eveneens 20-jarige Amsterdammer, raakte niet gewond. Hij liep met een tas naar struiken langs de weg en verstopte de tas daar. De gewonde bestuurder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. Agenten die ter plaatse kwamen, werden door getuigen aangesproken. Daarop haalden de agenten de tas uit de struiken. In de tas zat een doorgeladen vuurwapen. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Beide Amsterdammers zijn aangehouden en de bromfiets en het wapen zijn in beslag genomen. De politie vermoedt dat beide verdachten weinig goeds in de zin hadden, waren geschrokken van de politiesirenes en er daarom vandoor gingen. Het onderzoek naar de verdachten wordt voortgezet.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht