Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Levensgevaarlijke vlucht, getuigen gezocht

Datum: 07 mei 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Utrecht/Maarssen/Breukelen - Een vluchtende automobilist reed op woensdag 6 mei met 100-120 km/u over een fietspad. In ieder geval twee fietsers en een voetganger moesten wegduiken. De politie vraagt hen zich te melden.

Rond 16.30 uur zag een agent een auto met twee inzittenden over de Atoomweg in Utrecht rijden. De agent vroeg bij de politiemeldkamer het kenteken van de auto na. Daaruit bleek dat de APK van de auto was verlopen en dat de eigenaar van de auto geen autorijbewijs had. De agent ging achter de auto aan en gaf de bestuurder op de Verbindingsweg in Maarssen een stopteken. De automobilist reageerde niet, reed door en gaf op de Straatweg flink gas. De politiemeldkamer stuurde daarop meer politie-eenheden die kant op.

De achtervolging leidde naar de Provinciale weg N402 tussen Maarssen en Breukelen. Daar haalde de verdachte snelheden van boven de 120 km/u, waar 80 km/u de maximumsnelheid is. Hij haalde meerdere auto's is, maar moest door tegemoetkomend verkeer ook meerdere malen een inhaalpoging abrupt en hard remmend afbreken. Bij een nieuwe inhaalmanoeuvre bleek dat weer niet te gaan, de verdachte stuurde daarop de linker groenstrook in en vervolgens het fietspad op. Een daar rijdende fietser schrok hevig en gaf een ruk aan zijn stuur om niet door de auto te worden aangereden.

De verdachte zette zijn vlucht over het fietspad met onverminderde snelheid voort. De agent die eveneens over het fietspad was gaan rijden, reed met een snelheid van ongeveer 100 km/u, terwijl de verdachte op hem uitliep. Gezien de gevaarzetting besloot de agent de achtervolging over het fietspad te staken. De agent stuurde de rijbaan op en bleef de verdachte volgen. De verdachte haalde op het fietspad meerdere fietsers en voetgangers in. Door verkeersdrukte raakte de agent vlak voor Breukelen het zicht op de auto kwijt.

Door meerdere politie-eenheden werd in Breukelen naar de auto en de verdachten gezocht. Daarbij werden agenten door getuigen aangesproken. Zij hadden de verdachte over het fietspad zien rijden en waren hem gevolgd. De verdachte parkeerde zijn auto in de wijk en liep samen met een meisje en een hond weg. Agenten hielden de verdachte, een 27-jarige man uit Utrecht, en zijn passagiere, een 16-jarig meisje uit Dronten aan. De auto werd in beslag genomen.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte te zijn gevlucht omdat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn passagiere is gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten.

De politie komt graag in contact met fietsers en voetgangers die over het fietspad langs de Provincialeweg N402 tussen Maarssen en Breukelen reden/liepen en door de verdachte zijn ingehaald. Zij kunnen contact opnemen met de politie van district Utrecht west op telefoonnummer 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht