Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuwe motor voor reddingsvlet Vinkeveen

Datum: 02 mei 2009
Bron: Ingezonden stukken

Vrijdag 1 mei heeft Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) een nieuwe motor met beveiliging voor haar reddingsvlet in ontvangst genomen. Het nieuwe seizoen is aangebroken en de Reddingsbrigade zat vorige week nadat haar motor was gestolen met de handen in het haar. Door de aandacht in de media werd er snel gereageerd en hebben Outboard Center Wilnis, BV NIMAG/Suzuki Nederland en Sureboat een nieuwe motor met beveiliging gesponsord.

Klik hier voor het filmpje van RTV Utrecht.

Geweldige reacties
Arthur Groen van Sureboat zag de berichtgeving in de media en reageerde direct: "Het is onvoorstelbaar dat een hulpverleningsinstantie die enkel met vrijwilligers werkt, zo hard moet werken om het geld bij elkaar te krijgen voor hun materialen. Als je hoort dat dan ook nog eens hun motor gestolen is, zakt je broek af. Dit gebeurt te vaak." Arthur Groen heeft meteen een beveiliging toegezegd en contact opgenomen met Suzuki Nederland om een nieuwe motor te regelen. "Samen met Suzuki Nederland en Outboard Center Wilnis konden we een mooie combinatie van een motor mét beveiliging en onderhoud leveren."

Warm hart voor de Brigade
Dennis de Bruijn van Suzuki Nederland werd door Sureboat gebeld: "Sureboat belde mij met de tip om op tv te kijken over de Reddingsbrigade. We zijn blij dat we kunnen helpen met een nieuwe motor. Het zou mooi zijn als meer bedrijven inzien dat een Reddingsbrigade niet zonder hun hulp haar belangrijke taken uit kan voeren. De Reddingsbrigade zorgt met vrijwilligers voor een stuk beveiliging van de Nederlandse wateren en dat zou toch iedereen een warm hart toe mogen dragen."

Nieuwe motor!
De Reddingsbrigade is ontzettend blij met de nieuwe motor en de beveiliging die erop zit. Het seizoen is net gestart en de aanvragen om bij evenementen op en om het water te bewaken kwamen al weer binnen. De Reddingsbrigade was al druk bezig met de indeling van bemanning voor deze bewakingen en de weekendbewakingen zomers op de Vinkeveense Plassen. Nu met de nieuwe motor kan de Reddingsbrigade zich weer volledig op deze bewakingen richten en zijn zij weer inzetbaar bij calamiteiten.

Meer hulp nodig
Peter Goes, bestuurslid van de Reddingsbrigade, licht toe: "We zullen de beveiliging op de motor hard genoeg nodig hebben zolang wij nog geen degelijk onderdak voor onze twee Reddingsboten en materiaal hebben. Over een kleine maand moeten we uit ons clubhuis en zijn onze ligplaatsen weg. Van de gemeente krijgen we wel een tijdelijk onderkomen, maar hier moeten we dan veel in investeren." Alle hulp van bedrijven rond de Vinkeveense Plassen voor nieuwe materialen en een goed onderkomen van de Reddingsboten en het materiaal is daarom nog steeds van belang.

Weet u iemand die de Reddingsbrigade kan helpen met overige materialen of onderdak? Met uw hulp komen we er wel! Neem contact op via [email protected] of 06-10491757.

Wat doet de Reddingsbrigade?
Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen spant zich, met al haar ter beschikking staande middelen, in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door zwemmend redden te geven worden kinderen en volwassenen zelf bekwamer in de zwemvaardigheid en worden zij opgeleid om anderen te redden. Daarnaast voert de RVP op de Vinkeveense Plassen in de zomerweekenden ‘bewakingen' uit met vele vrijwilligers die toezien op de veiligheid van de recreanten en zo nodig helpen tijdens ongevallen en EHBO verlenen. De Reddingsbrigade wordt ingezet bij calamiteiten zoals de dijkdoorbraak in Wilnis en met zoektochten naar vermiste personen op en rond het water.

Sponsors bedankt!
Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen wil de sponsors Outboard Center Wilnis,
BV NIMAG/Suzuki Nederland en Sureboat bedanken voor hun ongelofelijke steun. Mede dankzij hun kan de Reddingsbrigade haar taken weer uitvoeren.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht