Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester laat muziek stil leggen

Datum: 30 april 2009
Bron: www.petershotnews.nl

De Ronde Venen - De festiviteiten in De Ronde Venen in verband met Koninginnedag, zijn vanmiddag om 16 uur beëindigd in verband met het incident in Apeldoorn.

Daar reed rond het middaguur een auto met hoge snelheid in op het publiek dat keek naar de passerende bus met daarin de Koninklijke familie. Door het incident zijn zeven dodelijke slachtoffers gevallen.

Direct na het bekend worden van de gebeurtenissen in Apeldoorn, heeft burgemeester Burgman overleg gevoerd met het college, wijkteamchef Dubbelaar en de voorzitters van de Oranjecomités. Vervolgens is besloten alle festiviteiten in verband met Koninginnedag om 16 uur te staken. Dat besluit is genomen in overleg met particuliere organisatoren van activiteiten. Ook is besloten de muziek op de kermis uit te schakelen.

Burgemeester Burgman: ,,In de contacten die ik heb gehad nadat is besloten de festiviteiten af te gelasten, heb ik veel begrip gehoord voor het besluit. Bij dit drama passen geen feestelijkheden meer.''
Burgemeester Burgman is geschokt en verbijsterd door gebeurtenissen in Apeldoorn. ,,Het is intriest dat deze dag, die zo stralend en feestelijk begon, zich volgens zo'n zwart scenario heeft ontwikkeld. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers van deze afschuwelijke tragedie.''

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht