Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachten overvallen voorgeleid

Datum: 22 april 2009
Bron: ad.nl

De Ronde Venen - Twee minderjarige verdachten van de woningovervallen in Mijdrecht en Wilnis zijn gisteren vrijgelaten.

Drie meerderjarige verdachten moeten zich vandaag verantwoorden voor de rechter-commissaris. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, dan wordt hun hechtenis verlengd.

Alle daders komen uit Vinkeveen, Mijdrecht en IJsselstein. Ze kunnen flinke straffen tegemoet zien. Het OM rekent hen met name de inbreuk die zij hebben gedaan op de privacy van hun slachtoffers zwaar aan. ,,Mensen moeten zich in hun eigen huis veilig kunnen voelen,'' stelt een woordvoerster van het OM.

Zij typeert de overvallen als ‘bruut'. Dit sluit aan bij de typeringen die de politie eerder al gebruikte. Een woordvoerder van de politie spreekt van een ‘opzienbarende' zaak. ,,Deze wel heel erg jonge personen dachten dat ze heer en meester waren.'' Ze werden in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt in de Watermolen, het Proosdijlaantje en de Bozenhove.

De aanhoudingen volgden na de inzet van tientallen agenten, speurhonden en warmtebeeldkijkers. De reeks overvallen begon in Mijdrecht en verplaatste zich naar Wilnis. De mannen gebruikten een mes en pepperspray om binnen te komen. Een deel van de buit is teruggevonden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht