Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Mijdrecht behaalt halve finale

Datum: 21 april 2009
Bron: Ingezonden stukken

Op zaterdag 18 april 2009 heeft de aspirantenploeg van de jeugdbrandweer Mijdrecht tijdens jeugdbrandweerwedstrijden in Heerhugowaard zich geplaatst voor de halve finale van deze wedstrijden.

Jaarlijks organiseert de stichting jeugdbrandweer Nederland in het hele land brandweerwedstrijden. Dit jaar doen 234 ploegen mee in verschillende wedstrijdklassen. De eerste wedstrijd in een kwalificatiewedstrijd waar ploegen zich kunnen kwalificeren voor de halve finale die gespeeld word in juni. In de halve finale kunnen de ploegen zich plaatsen voor de landelijke finale die in oktober plaatsvindt.

De jeugdbrandweer Mijdrecht deed doet dit jaar mee in de klasse aspiranten LD. In deze klasse wordt een brand geënsceneerd in een bouwwerk (wedstrijdobject). De jeugdbrandweerploeg moet deze brand zo snel mogelijk op een zo veilig mogelijke manier blussen.

Het wedstrijdobject van de wedstrijd van 18 april was een deel van een verpleeghuis. In het ketelhuis was brand uitgebroken en de brand had zich naar een aangrenzende ruimte uitgebreid. Door het goed uithoren van de bedrijfsdeskundige kon al veel informatie verkregen worden en kon ook de sleutel van de ruimte waar de brand zich naartoe had uitgebreid verkregen worden. De brand moest onder controle worden gehouden, waarbij de eerste straal ingezet moest worden op de branduitbreiding en de tweede straal op de brandhaard. In de tussentijd moest een deskundige van het energiebedrijf gevraagd worden om het gas af te sluiten, waarna de brand geblust kon worden.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Mijdrecht als tweede was geëindigd. Deze plaats in de rangschikking geeft recht op een plaats in de halve finale die op 13 juni in Wageningen gespeeld zal worden.
De wedstrijdploeg:

Bevelvoerder (B) Robin van Rijn
Pompbediener (P) Patrick van der Waay
Aanvalsploeg (1+2) Bob Prummel + Jorden Outshoorn
Waterploeg (3+4) Michel Voorbij + Dennis Heijne
Reserves Jordi Hammer + Jessy Schaaphuizen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht