Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Motor van reddingsvlet Vinkeveen gesloten

Datum: 21 april 2009
Bron: Ingezonden stukken

Maandag 20 april heeft Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) tot haar grote spijt ontdekt dat de motor van haar reddingsvlet is gestolen. De verbijstering is groot. Peter Goes, bestuurslid van de Reddingsbrigade, vertelt beduusd: "De motor van de reddingsvlet is voor ons, wat de wielen van een brandweerwagen voor de brandweer is. Zonder die motor kunnen we niks."

Hulpverlenende activiteiten
Peter vervolgd: "Nog steeds realiseren veel mensen zich niet dat er ook in Vinkeveen een Reddinsgsbrigade aanwezig is en belangrijke hulpverlenende en preventieve taken uitvoert. Een motor stelen van zo'n organisatie, dat doe je toch gewoon niet?!"

Evenementen en recreatiehulpverlening
"De aanvragen van diverse organisaties voor hulpverlening bij zowel evenementen op en om het water als de weekendbewakingen op de Vinkeveense Plassen voor deze zomer waren al weer binnen. We waren druk bezig om onze vrijwilligers in te roosteren." Peter kan het niet geloven, en geeft aan: "Doordat we voor onze Reddingsvlet geen onderdak direct aan de Vinkeveense Plassen hebben, zijn we de afgelopen paar jaar al meerdere keren flink de dupe geworden van dieven.
We dachten dat we nu de juiste maatregelen hadden genomen om zoiets te voorkomen. En dan gebeurt dit... "

Nieuwe motor?
De Reddingsbrigade zal heel snel een sponsor moeten vinden voor een nieuwe 9.9Pk motor. De gestolen Suzuki motor was gesponsord door Outboard Center Wilnis. De evenementen zijn een belangrijke bron van inkomsten om materialen voor de Reddingsbrigade te kunnen bekostigen. Afzeggen van die evenementen zal de Reddingsbrigade niet ten goede komen.

Weet u iemand die de Reddingsbrigade kan helpen met een nieuwe motor? Met uw hulp komen we er wel! Neem contact op via [email protected] of 06-10491757.

Overige activiteiten
Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen spant zich, met al haar ter beschikking staande middelen, in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door zwemmend redden te geven worden kinderen en volwassenen zelf bekwamer in de zwemvaardigheid en worden zij opgeleid om anderen te redden. Daarnaast voert de RVP op de Vinkeveense Plassen in de zomerweekenden ‘bewakingen' uit met vele vrijwilligers die toezien op de veiligheid van de recreanten en zo nodig helpen tijdens ongevallen en EHBO verlenen. De Reddingsbrigade wordt ingezet bij Calamiteiten zoals de dijkdoorbraak in Wilnis en met zoektochten naar vermiste personen op en rond het water.

Wat is een reddingsbrigade zonder motor(boot)?

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug