Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Burgernet: Overvallen in Mijdrecht en Wilnis - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet: Overvallen in Mijdrecht en Wilnis

Datum: 21 april 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Regio - Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur was een bewoonster van het Hofland in Mijdrecht televisie aan het kijken toen de deurbel ging. Zij liep naar de deur en deed vervolgens open. Direct stormde twee mannen naar binnen, bedreigde haar met een mes en vroegen om geld. 

Doordat een medebewoner poolshoogte kwam nemen renden de twee daders hard weg. De bewoners sloegen direct alarm via 112. De bewoonster hield een pijnlijk nek over aan deze overval. 

Een kwartier later, omstreeks 23.45 uur, werd er aangebeld bij een woning aan de Tweede Zijweg in Mijdrecht. De bewoner deed open en werd vervolgens door twee daders naar binnen geduwd en bedreigd met een mes. De man moest geld en sieraden afgeven en na deze overval verdwenen de daders weer. 

De politie was inmiddels een grote zoekactie gestart in Mijdrecht en keek uit naar de daders waarvan een summier signalement bekend was. Tevens werd Burgernet ingezet. 

Omstreeks 01.00 uur meldde een bewoner aan de Burgemeester Fernhoutlaan in Wilnis dat er twee jongens hard wegrenden bij zijn woning. Deze verdachte situatie werd direct gemeld bij de politie.

Omstreeks 01.10 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Herenweg in Wilnis. De bewoner zat televisie te kijken en liep vervolgens naar de deur.
Hij deed open en werd plotseling met vermoedelijk peperspray in zijn ogen gespoten. De man kon even niets meer zien en voelde dat de personen die eerst voor deur stonden de deur probeerden open te duwen. De man duwde met kracht terug en wist uiteindelijk de deur weer te sluiten. De daders verdwenen vervolgens. De melder belde direct 112.

Er werden tientallen agenten ingezet en werd gebruik gemaakt van speurhonden en warmtebeeldkijkers.

Binnen 20 minuten na de laatste overval werden op de Watermolen en het Proostdijlaantje en de Bozenhoven vijf jongens/mannen aangehouden in de leeftijd van 16 to 18 jaar uit IJsseltein, Mijdrecht en Vinkeveen.
De mannen voldeden aan de opgegeven signalementen en werden ingesloten voor verhoor. Bij een van deze locaties werd een deel van de buit aangetroffen.

De politie heeft de zaak in onderzoekt en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen 0900-8844.

***Burgernetbericht***
Toen vrijdag 17 april tegen middernacht en zaterdag 18 april omstreeks 01.00 uur de politie meldingen kreeg van vier overvallen, stelde een behoorlijk aantal politiemensen een grote zoekactie in naar de verdachten en werden in verband hiermee vier verschillende Burgernetacties gestart in de gemeente De Ronde Venen en in Breukelen.

De overvallen vonden plaats op bewoners van woningen gelegen aan Hofland en De Tweede Zijweg, beiden in Mijdrecht en aan de Burgemeester Fernhoutlaan en de Herenweg, beiden in Wilnis. Het (summiere)signalement van de overvallers werd aan de politiemensen op straat doorgegeven en kort na elkaar startten vier Burgernetacties waarbij de deelnemers van Burgernet in De Ronde Venen en bij de laatste Burgernetactie ook in Breukelen werden verzocht uit te kijken naar de overvallers.

In het gebied zochten tientallen agenten naar de overvallers en werden politiehonden en warmtebeeldkijkers ingezet. Er kwamen enkele reacties van deelnemers met informatie over de mogelijke vluchtroute van de overvallers. Uiteindelijk lukte het om kort na de laatste overval in Mijdrecht vijf personen aan te houden in de leeftijd van 16 to 18 jaar uit IJsselstein, Mijdrecht en Vinkeveen. Een deel van de buitgemaakte goederen is aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

"Bent u getuige geweest van deze overvallen of heeft u naar aanleiding van deze Burgernetactie nog informatie, belt u dan alstublieft met de politie, telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Heeft u vragen over Burgernet, neemt u dan contact op met burgernet@derondevenen.nl of met burgernet@breukelen.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures Mijdrecht

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht