Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wederom druk weekend voor politie in Mijdrecht

Datum: 31 maart 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Mijdrecht - Ondanks extra politietoezicht zijn er in het weekend van 28 en 29 maart vernielingen gepleegd. In totaal liepen acht auto's o.a. in de Prinses Margrietstraat en de Schepenerstraat beschadigingen op. Ook zijn er ruiten ingegooid van een kerkgebouw aan de Grutto, een bushokje aan de Dukaton en een woning aan de Turkoois.

De politie houdt al een paar weekenden extra toezicht in verband met de toename van vernielingen die worden gepleegd. Vrijdagavond hebben agenten in het winkelcentrum De Passage een aantal jongeren weggestuurd omdat zij rondhingen zonder duidelijke reden. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn agenten rond 05.00 uur naar de Schepenerstraat gereden nadat een getuige had gemeld dat jongeren vernielingen aan het plegen waren. Ter plaatse werden echter geen jongeren meer aangetroffen.

In de nacht van zaterdag op zondag melde rond 06.00 uur een getuige dat er een groep jongeren over de Hoofdweg liep, die nogal luidruchtig was. Agenten zijn naar de lokatie gegaan en hebben de namen genoteerd van de jongeren. Samen met de melder hebben agenten vervolgens de route teruggelopen om te kijken of er vernielingen waren gepleegd. Dit was echter niet het geval. Een 18-jarige man uit Vinkeveen is in dezelfde nacht aangehouden voor belediging. Via cameratoezicht was te zien dat een groep van ongeveer 20 personen zich rond 05.00 uur vervelend gedroeg bij een van de bushaltes aan de Rondweg. Agenten hebben de jongeren aangesproken, waarop de 18-jarige man een van de agenten beledigde.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug