Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Massale alcoholcontroles in De Ronde Venen

Datum: 21 maart 2009
Bron: Politie Regio Utrecht
De Ronde Venen - De politie heeft op donderdagavond 19 maart vanaf 18.00 uur tot in de nacht 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond plaats op de Industrieweg in Mijdrecht, de Mijdrechtse Dwarsweg in Wilnis, de Provinciale weg N201 en de Groenlandsekade in Vinkeveen en de afslag Vinkeveen aan de Rijksweg A2.

In totaal moesten 971 automobilisten een blaastest afleggen, zeven van hen hadden te veel gedronken en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Twee van de zeven, een 42-jarige vrouw uit Vinkeveen en een 58-jarige man uit Amsterdam, bliezen zo veel (590 en 730 ug/l, wettelijke limiet 220 ug/l), dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

FRIS!teams ook aanwezig
In opdracht van het ROV-Utrecht gaan de FRIS!teams van Responsible Young Drivers de politie vergezellen bij een dertigtal alcoholcontroles in de provincie Utrecht. Automobilisten worden zo op een positieve manier bewust gemaakt van de gevaren van het rijden onder invloed van alcohol.

Het FRIS!team, bestaande uit een drietal jongeren, zal een beloning geven aan de bestuurders die niet gedronken hebben tijdens de controles. De controledata worden bepaald in onderling overleg tussen de verschillende politiediensten, het ROV-Utrecht en Responsible Young Drivers. De FRIS!Teams zijn het hele het jaar actief.

Opvolger BoBTeam
FRIS!Team is de opvolger van het BoBTeam van VVN dat in de afgelopen jaar de alcoholcontroles in opdracht van het ROV-Utrecht heeft bijgestaan.

Responsible Young Drivers
Responsible Young Drivers (RYD) is een Belgisch initiatief waarvan de naam en de acties meer en meer bekendheid verwerven in heel Europa. De Europese Comissie steunt RYD actief voor meerdere projecten, waaronder de Europese Nacht Zonder Ongevallen. “Dit is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van de activiteiten van RYD in Nederland. We vinden het heel belangrijk om verkeersveiligheid positief onder de aandacht te brengen en de FRIS!teams zijn daar een goed voorbeeld van.”, aldus Linda van Liempt, coördinator bij Responsible Young Drivers.

Lid van de FRIS!team worden?
Jongeren die interesse hebben om deel uit te maken van het FRIS!team kunnen zich inschrijven via de website van Responsible Young Drivers.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug