Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Topman Postcodeloterij nu NOG meer grond door fout kadaster

Datum: 10 maart 2009
Bron: Telegraaf.nl
De 'Postcode Kanjer' - in de vorm van een goedkoop stuk bouwgrond - van topman Jan Oostrom van Novamedia, de organisatie achter de Nationale Postcode Loterij, wordt nóg groter.

Door een fout van het kadaster is het perceel dat hij kocht tussen de dorpen Wilnis, Mijdrecht en Vinkeveen, nu in plaats van 4000 vierkante meter maar liefst 5130 vierkante meter geworden. Bij het 'opmeten' van het perceel is iets mis gegaan. Het kadaster heeft de fout toegegeven, maar de kadastrale inschrijving is wel een feit. Vorige week bleek al dat Oostrom de kavel bouwgrond voor een appel en een ei had kunnen kopen. Door een rekenfout van, toen, een gemeenteambtenaar betaalde Oostrom voor de eerste 3056 meter €180 per vierkante meter, maar voor de daaropvolgende 1000 vierkante meter slechts €3,50 per vierkante meter. De Novamedia-topman mag op de kavel van 4000 vierkante meter in het toekomstige natuurgebied een landhuis met een inhoud van 800 kubieke meter realiseren.

Een oplettende inwoner vroeg alle kadastrale inschrijvingen van het perceel op. Daaruit bleek de nieuwe blunder. De gemeente De Ronde Venen werd tot haar ongenoegen geconfronteerd met de kadastrale inschrijving waaruit blijkt dat niet een perceel van 4000 maar van 5130 m² vermeld staat.

"De wet van Murphy", verzucht de gemeentewoordvoerder, die nu ook de volgende fout moet bevestigen. Gemaakt door het kadaster en niet door de gemeente dit keer. "Met deze Postcode Kanjer zal de gemeente niet akkoord gaan", zo meent de woordvoerster van het kadaster, die bevestigt dat er bij "de feitelijke inmeting van het perceel verkeerde conclusies zijn getrokken". Resultaat: 5130 in plaats van 4000 vierkante meter bouwgrond. "Wij gaan graag met de betrokkenen in gesprek om te kijken hoe de fout kan worden hersteld", aldus de woordvoerder van het kadaster. In de akte die bij de notaris passeerde, staat wel de juiste oppervlakte van het perceel vermeld.

De Novamedia-topman liet eerder weten dat hem niets te verwijten valt, omdat de gemeente De Ronde Venen de rekenfout had gemaakt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht