Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dodelijk ongeluk Vinkenkade: gelijke straf

Datum: 10 maart 2009
Bron: ad.nl
VINKEVEEN - De 21-jarige M.K. uit Vinkeveen is na hoger beroep bij het hof van justitie in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, en een rijontzegging van 5 jaar. K. heeft op 18 augustus 2006 een ernstig auto-ongeluk veroorzaakt, waarbij de 16-jarige Roy Kleinveld om het leven kwam en vier andere passagiers zwaar gewond raakten.

Op de Vinkenkade, parallel aan de A2, reed hij veel harder dan 100 kilometer per uur waar 60 kilometer was toegestaan. De auto werd gelanceerd op een verkeersdrempel en botste tegen een betonnen brug.

Het hof vindt dat de Vinkevener zich roekeloos heeft gedragen. Hij had nog maar kort zijn rijbewijs en was de vorige dag op zijn rijgedrag aangesproken door een agent. Dat de vrolijke sfeer in de auto de aandacht van de bestuurder afleidde, vormt geen verzachtende omstandigheid.

De straf wijkt niet veel af van die K. bij de rechtbank in Utrecht kreeg opgelegd. Alleen besloot het hof een iets groter voorwaardelijk deel op te leggen (9 in plaats van 3 maanden), en de rijontzegging met een jaar te verlengen. K’s advocaat pleitte voor een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Het hof vindt dit niet passend.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug