Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweerwedstrijden in Vinkeveen

Datum: 08 maart 2009
Bron: www.petershotnews.nl
Ieder jaar organiseert de jeugdbrandweer Vinkeveen een onderlinge wedstrijd voor naburige jeugdbrandweerkorpsen. Al deze korpsen zijn aangesloten bij de Jeugdbrandweer Utrechts Land. De onderlinge wedstrijden zijn altijd een goede en leerzame voorbereiding op de landelijke wedstrijden.

Dit jaar was de wedstrijd georganiseerd bij de firma Verbruggen Waterbouw BV. Aan het eind van een drukke werkdag werd er een verhitte kettingzaag teruggezet in het opslaggedeelte van de werkplaats. Doordat erin de opslag nogal wat karton en houten stellingen stonden was er echter brand uitgebroken. De brand werd ontdekt door een werknemer die zijn jas was vergeten. Toen hij naar binnen wilde door de personeelsingang stond de hele werkplaats onder de rook. Hij waarschuwde direct de brandweer.

Bij aankomst stond de werknemer de brandweer al op te wachten. Bij de binnenverkenning kon de aanvalsploeg een ander personeelslid uit de kantine snel in veiligheid brengen. Vervolgens moest de eerste straal worden ingezet op de brandhaard beneden en de tweede straal bij de uitbreiding op de zolder. Om de verkenning helemaal af te kunnen maken moest er ook een container worden geopend welke naast de brandhaard stond.

Tijdens de prijsuitreiking bleek de ploeg van Hagestein de eerste plaats te hebben gehaald. De volledige uitslag:
1. Hagestein
2. Houten
3. Maarssen
4. Breukelen
De ploegen uit Utrecht en De Bilt waren deze avond vrij.

De jeugdbrandweer van Vinkeveen zal zelf op 4 april de eerste kwalificatiewedstrijd spelen welke wordt gehouden in Oirschot. Inmiddels bestaat de Vinkeveense jeugdbrandweer alweer ruim twintig jaar en is altijd op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes. De jeugdbrandweer kan zeker gezien worden als kweekvijver voor het vrijwillige brandweerkorps, want ruim de helft van de korpsleden van Vinkeveen is afkomstig van de jeugdbrandweer. Dus mocht je interesse hebben in de (jeugd)brandweer kan je altijd contact opnemen door een email te sturen naar [email protected]

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht