Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Koninklijke onderscheiding voor Jos van Kouwen

Datum: 03 maart 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Vinkevener J.W. van Kouwen heeft maandagavond 2 maart een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Van Kouwen is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Burgman tijdens de jaarvergadering van Brandweer De Ronde Venen.

Jos van Kouwen (56) is bijna 35 jaar (van 1973 tot 2008) actief lid geweest van de vrijwillige brandweer van De Ronde Venen, post Vinkeveen. Hij was onder andere actief als brandwacht en vanaf 1984 als bevelvoerder. In die hoedanigheid was hij veelvuldig leidinggevende bij de uitrukken van de brandweer.
Binnen de Vereniging van de brandweerpost Vinkeveen en Waverveen is hij een actief betrokken lid. Hij was jarenlang penningmeester van het bestuur, lid van de ontspanningscommissie en is thans lid van de commissie voor de vijfjaarlijkse ontspanningsreis. Ook maakte hij namens de brandweer deel uit van de Arbocommissie.
Tijdens haar toespraak roemde burgemeester Burgman zijn betrokkenheid en inzet en stond ze stil bij enige anekdotes uit zijn brandweercarrière. Ook dankte ze hem voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug