Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Emotionele zitting rond dodelijk ongeluk Vinkekade

Datum: 21 februari 2009
Bron: ad.nl
Arnhem - Het hoger beroep tegen M.K. uit Vinkeveen, bij het hof van justitie in Arnhem, werd een emotioneel beladen zitting. De 21-jarige K. werd eerder door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, wegens het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk op 18 augustus 2008. Daarbij kwam de 16-jarige Roy Kleinveld om het leven en raakten vier anderen zwaargewond. K. ging in hoger beroep omdat hij de gevangenis niet in wil. Maar justitie in Arnhem herhaalde de eis die hij ook in Utrecht hoorde. 

K. bestuurde de bewuste avond een auto met vijf passagiers. Ze kwamen terug uit Amsterdam, waar ze wiet hadden gekocht, en waren op weg naar Mijdrecht. K. reed op de Vinkenkade, parallel aan de A2, veel harder dan 100 kilometer per uur, op een weg waar 60 kilometer was toegestaan. De auto werd op een verkeersdrempel gelanceerd en botste tegen een betonnen brug. 
Roy overleed ter plekke. De anderen inzittenden, onder wie K.'s vriendin, raakten zwaargewond. K. had zelf geen lichamelijke verwondingen. De dag voor het ongeluk was hij al aangesproken door een motoragent. Hij had met zo'n hoge snelheid door de bebouwde kom gereden dat de agent hem niet had kunnen klokken. 
Het verlies van Roy was een grote schok in De Ronde Venen. En uit de slachtofferverklaringen tijdens de rechtszaak viel op te maken dat de overlevenden nog dagelijks kampen met de gevolgen van het ongeluk. Kort na het ongeluk had K. een goed contact met de slachtoffers en nabestaanden. Dat veranderde toen er geruchten gingen dat hij weer te hard zou rijden. 
De families nemen het K. ook ernstig kwalijk dat hij de gevolgen van zijn daad niet wil accepteren en in hoger beroep ging. K. gaf zelf aan het na de eerste rechtszaak bergafwaarts ging met hem; hij is in behandeling bij een psychiater. Het hof doet over twee weken uitspraak. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht