Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Super de Boer houdt Albert Heijn tegen in Vinkeveen

Datum: 19 februari 2009
Bron: ad.nl
Super de Boer heeft de vestiging van een concurrerende Albert Heijn in Vinkeveen voorlopig weten te voorkomen.

Het concern spande een rechtszaak aan tegen de vergunning die de gemeente De Ronde Venen had afgegeven en krijgt gelijk van de Utrechtse bestuursrechter.

Albert Heijn had via de eigenaar van het pand een vergunning gekregen voor het openen van een filiaal aan de Herenweg 71 en 73 met een grootte van 895 vierkante meter. Volgens het bestemmingsplan moet er tussen de winkel beneden en de woningruimte op de bovenverdieping een verbinding zijn met een trap. Bovendien mag de omliggende grond niet geheel bebouwd worden.

Het ontwerp van Albert Heijn voldoet op beide punten niet, oordeelt de Utrechtse rechter. Ook het parkeren vormt een probleem. De supermarkt wil 25 parkeerplaatsen aanleggen, waarvan er 12 op een naastgelegen stuk grond zouden komen. De rechter stelt dat dit onwettig is omdat de vergunning is afgegeven voor het andere perceel.

Overigens meent Super de Boer dat 25 parkeerplaatsen te weinig is. De norm voor een dergelijke supermarkt zou minimaal 41 parkeerplekken zijn.

Super de Boer, gevestigd in Vinkeveen aan de Plevierenlaan, vroeg de rechter de werkzaamheden aan de Herenweg stil te laten leggen. Dat gaat de rechter te ver.

Over de kwestie loopt ook een procedure bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. De beslissing wordt over enkele weken verwacht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht