Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Celstraf voor overval C1000

Datum: 16 februari 2009
Bron: ad.nl
Wilnis - De Utrechtse rechtbank heeft maandag twee mannen uit Mijdrecht en Amsterdam tweeënhalf jaar celstraf opgelegd voor een gewapende overval op de C1000 supermarkt in Wilnis.
Na het uitzitten van de gevangenisstraf moet de 28-jarige Mijdrechter Z.M. bovendien naar een instelling voor stelselmatige daders, de zogeheten ISD-maatregel.

De C1000 in Wilnis werd vorig jaar op 19 november tegen sluitingstijd door twee gemaskerde mannen overvallen. Getuigden noteerden echter het kenteken van de vluchtauto waardoor deze een half uur later in Utrecht kon worden aangehouden. In de auto trof de politie een nepvuurwapen en de buit, zo'n 7.000 euro, aan.

Van de vier inzittenden van de vluchtauto bekende Mijdrechter M. schuld, maar hij weigerde te zeggen met wie van de drie anderen hij de overval had gepleegd. Hij zei in een opwelling en uit wanhoop te hebben gehandeld. De Mijdrechter was net een maand uit de gevangenis, had grote schulden en geen vast onderkomen.

Aan de hand van het signalement en de kleding achtte de rechtbank bewezen dat de 33-jarige Y.B. uit Amsterdam de andere overvaller was. De rechtbank rekende het de mannen aan dat ze geen rekening hadden gehouden met de eventuele gevolgen voor de veelal jonge supermarktmedewerkers die getuige waren van de overval. Voor hen moet het 'een traumatische ervaring zijn geweest', aldus de rechtbank. De opgelegde celstraffen waren conform de eis van de officier van justitie.

Omdat Mijdrechter M. in de proeftijd opnieuw in de fout was gegaan, vond de rechtbank dat de man na het uitzitten van de celstraf voor maximaal twee jaar moet worden opgenomen in een instelling voor veelplegers, voor behandeling en begeleiding. Deze ISD-maatregel was de verdachte bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk opgelegd. Het strafblad van M. telt inmiddels 26 kantjes.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht