Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Open dag Jeugdbrandweer Mijdrecht

Datum: 11 februari 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen
De Jeugdbrandweer Mijdrecht houdt op zaterdag 21 februari een open dag op de brandweerkazerne in Mijdrecht.

Tijdens de dag worden verschillende demonstraties gegeven, maar kunnen jonge bezoekers zelf ook voelen hoe het is om een brandweerslang vast te houden. De Jeugdbrandweer is op zoek naar nieuwe leden en hoopt tijdens de open dag jongens en meisjes enthousiast te maken voor de brandweer.

De jeugdbrandweer Mijdrecht bestaat sinds 1972 en is dus al ruim 36 jaar actief om de ‘grote’ brandweer te voorzien van nieuwe enthousiaste leden. Dat deze doorstroming werkt blijkt wel uit het feit dat op dit moment meer dan 80 procent van de actieve leden vroeger lid is geweest van de Jeugdbrandweer.

Op donderdagavond komt de jeugdbrandweer bijeen om te oefenen. Naast het gooien met slangen, het blussen van geënsceneerde branden en andere activiteiten wordt ook aandacht besteed aan de theorie van de brandbestrijding. Hierin staan de organisatie van de brandweer en de techniek en tactiek van de brandbestrijding centraal. Daarnaast doet de Jeugdbrandweer ieder jaar mee aan wedstrijden met andere jeugdbrandweerkorpsen.

De Jeugdbrandweer van Mijdrecht start in het voorjaar van 2009 met een nieuwe groep jeugdleden en is op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes. Dus ben je 12 of 13 jaar, woon je in Mijdrecht en heb je interesse, kom dan langs op de open dag. Hier kun je zien wat de Jeugdbrandweer allemaal doet en informatie krijgen over wat het betekent om lid te zijn. De open dag vindt plaats op zaterdag 21 februari bij de brandweerkazerne aan de Industrieweg in Mijdrecht en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht