Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Feestelijke opening nieuw pand Dierenbescherming

Datum: 10 februari 2009
Bron: Ingezonden stukken
De Dierenbescherming Aalsmeer, Uithoorn en de Ronde Venen (Dierenbescherming Afdeling Aalsmeer en omstreken) opent op 28 februari a.s. eindelijk haar nieuwe pand. Het pand is gelegen aan de Beethovenlaan 122 te Aalsmeer, nabij de voetbalclub RKAV, de kinderboerderij Boerenvreugd en het Hornmeerpark.
Op 18 april vorig jaar werd de eerste paal geslagen door de burgemeesters van Aalsmeer, Uithoorn en de Ronde Venen. Voorheen huurde de Dierenbescherming twee panden: één aan de Zijdelweg in Uithoorn en één in Aalsmeer. Beide locaties zijn inmiddels gesloten.

De Dierenbescherming nodigt alle geïnteresseerden uit tot het bijwonen van de opening van haar nieuwe pand. De bedoeling is dat zij om 15.00 uur bijeenkomen in het nieuwe pand, waarna omstreeks 15.15 uur de openingshandelingen worden verricht. Dit zal gebeuren door de oud-burgemeester van Aalsmeer, de heer Hoffscholte, en de oud-wethouder van Aalsmeer, de heer Boom.

Na afloop bestaat de mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. De feestelijkheden duren tot ongeveer 17.30 uur.

De Dierenbescherming heeft voor een nieuw pand gekozen uit oogpunt van kostenbesparing. In het nieuwe pand zal zij haar activiteiten voortzetten. Zo onderhoudt de Dierenbescherming een telefonische hulplijn (bereikbaar op telefoonnummer 0297-343 618; werkdagen van 09.30 tot 11.30 uur), houdt zij een lijst van vermiste en gevonden huisdieren bij en beschikt zij over een inspectiedienst. Deze inspectiedienst opereert al dan niet naar aanleiding van een melding over dierenmishandeling of –verwaarlozing.

Ook geeft de Dierenbescherming voorlichting over zaken die gerelateerd zijn aan dierenwelzijn, onder andere door maatschappelijke en politieke beïnvloeding.
Daarnaast werkt zij samen met de dierenambulance. Deze vervoert zieke, gewonde en zwervende dieren naar een dierenarts of een opvangcentrum. Bij ongevallen biedt het ambulancepersoneel waar mogelijk eerste hulp, die soms al afdoende is. Het telefoonnummer van de dierenambulance is 06-53315557.

Ten slotte heeft de Dierenbescherming Aalsmeer e.o. een eigen afdeling van de Kids for Animals, welke kinderen op speelse wijze respect voor dieren probeert bij te brengen, en werkt zij aan een doorstart van de hondenschool. Zij hoopt in de nabije toekomst weer de Cursus Gehoorzame Huishond te kunnen aanbieden.

De Dierenbescherming Aalsmeer e.o. heeft geen eigen asiel, maar werkt nauw samen met het Dierentehuis Amstelveen (voor degenen die op zoek zijn naar een asieldier: www.dierenasiels.com).

Mocht u het werk van de Dierenbescherming willen ondersteunen, dan kunt u een bijdrage overmaken op gironummer 7992461, ten name van Dierenbescherming Aalsmeer e.o. Wanneer u zich wilt aanmelden als lid van de Dierenbescherming, dan kunt u terecht op www.dierenbescherming.nl. U kunt ook bellen: 0900-1233437. Vermeldt u dan wel de naam van de Dierenbescherming Aalsmeer e.o.

De bouw van het nieuwe pand is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. De lijst van namen van sponsors is te vinden op de website www.aalsmeer.dierenbescherming.nl en zal op twee borden in het nieuwe pand worden vermeld.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht