Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Update (00:05) Grote stroomstoring Ronde Venen opgelost

Datum: 28 januari 2009
Bron: www.petershotnews.nl

De Ronde Venen - Dinsdagavond is er in een groot gedeelte van Mijdrecht, Waverveen en Wilnis een grote stroomstoring geweest. In totaal hebben ruim 1000 huishoudens zonder stroom gezeten.

Om 18.52 uur viel de stroom in diverse wijken uit. Netbeheerder Stedin (voormalig Eneco) gaf rond 22.35 uur aan dat het gaat om 3 kapotte 10KV kabel, waarvan inmiddels 2 kabels zijn gelokaliseerd (22.35 uur) en deze kabels zijn voorzien van een omleiding. Ruim 600 huishoudens in Mijdrecht en Wilnis hadden hierdoor weer stroom.

De laatste kabelbreuk werd om 23.54 uur omgeleid waardoor alle huishoudens weer stroom hebben.

De politie heeft extra toezicht gehouden in de wijken en ook werd de hulp ingeroepen van eenheden uit district Lekstroom en Nieuwegein. Ook werd de mobiele eenheid (ME) ingezet, zij hebben ongeveer een uur gesurveilleerd in de wijken.

Rond 23.15 uur was er even stroom in de wijk Wickelhof, hierdoor dacht een bewoner snel met de lift te gaan. Helaas was de stroom van korte duur en zat de man vast in de lift. De brandweer heeft de man bevrijdt.

Voor de bewoners die langer dan 4 uur zonder stroom hebben gezeten is er een vergoeding onderweg van 35 euro.

Voor de compenstatieregeling, klik hier.

Dankzij de goede en zeer snelle reactie van de persvoorlichting van Stedin konden wij direct de juiste informatie geven!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug