Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgers en politiedocent komen slachtoffer te hulp

Datum: 16 januari 2009
Bron: Politie Regio Utrecht
Breukelen - Een vrouw met een rollator werd op donderdag 15 januari gerold door twee mannen. Twee burgers en een politiedocent hielden de twee verdachten aan.

Rond 17.00 uur liep een 69-jarige vrouw uit Breukelen met haar rollator in een winkel aan de Hazeslinger. Daar werd zij aangesproken door twee mannen, die haar kennelijk wilden adviseren welke levensmiddelen zij wel of niet moest pakken. Zij maakte duidelijk daar niet van te zijn gediend, liep door en verliet even later de winkel.

Nadat zij enkele honderden meters had gelopen, werd zij weer door hetzelfde tweetal aangesproken. Terwijl één van hen haar aan de praat hield, probeerde de ander haar portemonnee uit haar tas te stelen. Een politiedocent (in onder andere aanhoudingstechnieken) reed met zijn vriendin in een auto over de Straatweg en zag dat de mannen zich verdacht bij de vrouw met rollator ophielden. Hij keerde verderop zijn auto en reed naar de vrouw. Op het moment dat hij uitstapte, zag hij dat ook twee andere mannen op de twee verdachten afliepen, die inmiddels de portemonnee van de vrouw hadden gestolen. Eén van de twee mannen pakte één van de verdachten beet, de politieman de andere. De politieman legitimeerde zich, maar dat hielp niet: de verdachte verzette zich, werd naar de grond gewerkt en vervolgens onder controle gebracht. Ook de andere verdachte verzette zich en werd door een getuige tegen de grond gewerkt. Het slachtoffer was erg geschrokken en werd opgevangen door de vriendin van de politieman. Zij kreeg haar portemonnee terug.

Beide verdachten, mannen van 23 en 27 jaar oud en afkomstig uit Roemenië, werden even later aan de politie overgedragen. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht