Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilnisser veroordeeld via supersnelrecht

Datum: 03 januari 2009
Bron: Rechtbank Utrecht
Wilnis - Bij het vreugdevuur in Wilnis wist een 22-jarige man uit Wilnis zich niet aan de regels te houden. Hij had samen met twee anderen een vuurpijl aan een lantaarnpaal vastgebonden.

Toen hij daarvoor werd opgepakt verzette hij zich bij zijn aanhouding. Hiervoor kreeg hij van de rechter een werkstraf van 80 uur, waarvan 20 uur voorwaardelijk. De officier van justitie had 100 uur, waarvan 20 voorwaardelijk geëist. Volgend jaar moet hij met Oud en Nieuw van 12.00 uur ’s middags tot 09.00 uur ’s ochtends thuisblijven.

Ook moet hij de schade van de lantaarnpaal vergoeden.

Het AD meldt:
De 22-jarige Raymond R. uit Wilnis moet zich verantwoorden voor een écht oudejaarsdelict: stunten met vuurwerk. Dan ben je sowieso een rund als je je ook nog heftig verzet bij je aanhouding. Het had weinig gescheeld of de politie had hem pepperspray in de ogen gespoten.

R. is verontwaardigd. Met drie maten plakte hij een vuurpijl tegen een lantaarnpaal. Een leuke knal, maar niet toegestaan. ,,Arresteert de politie míj en de rest niet! Terwijl die pijl niet eens van mij was en ik ’m ook niet aanstak. Ik plakte alleen het tape. Ik stond mooi voor lul voor het hele dorp, of hoe zeg je dat netjes.’’ De politierechter vonnist werkstraf en huisarrest. De schade van 295 euro moet hij terugbetalen.


Klik hier voor een overzicht van alle veroordeelden in de provincie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht