Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilnisser zakt door ijs, half uur in het water

Datum: 30 december 2008
Bron: Politie Regio Hollands Midden

Woerdense Verlaat - Een 65 jarige schaatser uit Wilnis is dinsdagmorgen 30 december gered nadat hij door het ijs van de Nieuwkoopse Plassen was gezakt. De man had een half uur in het koude water gelegen voordat hij gered kon worden. Onderkoeld is hij overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum.

De reddingsactie voor de man kwam net op tijd. Een vrouw die rond 11.30 uur aan de Hollandsekade haar hond liep uit te laten, hoorde hulpgeroep en zag een honderdtalmeters uit de wal de door het ijs gezakte man. De vrouw sloeg alarm en een bewoner van de Hollandsekade belde 112. In afwachting van de hulpdiensten ondernam deze buurtbewoner enkele reddingspogingen, die echte niet lukte. De brandweer ging met ladders, touwen en een sleetje het ijs op. Uiteindelijk lukte het ze om de man met reddingstouwen uit het wak op het ijs te trekken. Daar stond een ambulance klaar waarmee hij naar het UMC is vervoerd.

De politie waarschuwt ijsliefhebbers geen risico’s te nemen omdat het ijs op buitenwater nog lang niet overal betrouwbaar is. 

Foto's: Frank van den Helder en Alex de Kuijper (www.0348-online.nl)
Dimitri Wisker, bedankt!

Meer foto's: www.0348-online.nl/nieuwsgroot/3524

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug