Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vuurwerkoverlast

Datum: 30 december 2008
Bron: Politie Regio Utrecht
Op de 1e verkoopdag van vuurwerk kreeg een groot aantal personen een bekeuring omdat ze dit vuurwerk direct al afstak.

Verkoop vuurwerk
Vanaf maandag 29 december kon men bij verschillende verkooppunten in de provincie Utrecht vuurwerk kopen. Het is echter pas toegestaan om vuurwerk af te steken op Oudjaarsdag vanaf 10.00 uur tot Nieuwjaarsdag 02.00 uur. Het gaat hier uiteraard alleen om legaal vuurwerk. Veel jeugdigen konden het niet laten en staken toch vuurwerk af.

Veel meldingen
Vanaf 10.00 uur stroomden de OKV meldingen (overlast knallend vuurwerk) bij de politie binnen. In totaal kreeg de politie van 10.00 uur tot middernacht 230 meldingen te verwerken. De piek lag tussen 19.00 uur tot 22.00 uur met meer dan 80 meldingen en/of door eigen waarneming van agenten.

Extra toezicht
De politie houdt vandaag weer extra toezicht om overlast van vuurwerk te voorkomen. Omdat de meeste overlastplegers nog geen 18 jaar waren, kregen zij de mogelijkheid om hun bekeuring om te zetten naar een alternatieve afdoening via het bureau HALT. Het gaat hier om meer dan 50 bekeuringen.

Jaarwisseling
De politie doet er alles aan om oud en nieuw feestelijk, veilig en ordelijk te laten verlopen. Dit doet zij door samen te werken met haar partners zoals gemeente en Openbaar Ministerie. Uiteraard heeft de politie verhoogd toezicht op met name de ‘hotspots’.

Verdachten die zich schuldig maken aan strafbare feiten waaronder vernieling, vandalisme en brandstichting zullen direct worden aangehouden. Hiervoor heeft de politie ook de hulp van de bewoners nodig. Voor acute zaken kan men hiervoor het alarmnummer 112 bellen, bijvoorbeeld bij vernieling van een bushokje of prullenbak al dan niet door vuurwerk. Voor overlast van knallend vuurwerk kan het nummer 0900-8844 worden gebeld. Op piekmomenten kan het erg druk zijn bij de 112 centrale. Hang dan niet op, de beller wordt altijd geholpen!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht