Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet: Verdachte persoon in Vinkeveen

Datum: 23 december 2008
Bron: www.petershotnews.nl
Regio: Utrecht - De Ronde Venen op 23 dec 2008 9:57, actieduur: 00:27

Toen een bewoner van de Meerkoetenlaan in Vinkeveen dinsdag 23 december omstreeks 09.40 uur een vreemde man in zijn achtertuin zag staan, sprak hij deze aan.

De man hing een onsamenhangend verhaal op en liep daarna de tuin uit. De bewoner vertrouwde het niet en vermoedde dat de man wilde gaan inbreken. Hij belde het alarmnummer 112 en gaf zijn bevindingen met een opvallend signalement(tatoeage op voorhoofd) door. De centralist zette de melding uit bij drie politie-eenheden die ter plaatse gingen om nader onderzoek te doen. Daarnaast startte de centralist een Burgernetactie op.

De zoekende agenten zagen in de betreffende wijk diverse mensen lopen met hun mobiele telefoon in hun hand en vertelden ook op zoek te zijn naar de verdachte man. Kort daarna werden de politiemensen in de wijk aangesproken door een Burgernetdeelnemers die vertelde de gezochte man te hebben gezien op de Heulweg in Vinkeveen. Politiemensen gingen daar naar toe en troffen de gezochte man inderdaad aan op de Heulweg. Hoewel bleek dat de man zich zeer verdacht heeft gedragen, was er geen sprake van een strafbaar feit en kon de man niet worden aangehouden.

Desondanks spreekt de politie van een succesvolle Burgernetactie omdat hij na informatie van een Burgernetdeelnemer is aangesproken en daarmee mogelijk een strafbaar feit is voorkomen.

Een overzicht van alle burgernetacties kunt u vinden op www.petershotnews.nl/burgernet en op www.burgernet.nl. Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dit dan snel via www.burgernet.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht