Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Camera's blijken effectief - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Camera's blijken effectief

Datum: 23 december 2008
Bron: ad.nl

MIJDRECHT - De dader van een steekpartij, graffitispuiters, de dader van een mishandeling, een wegrijdende dronken bestuurder en diverse wildplassers.

De dertien beveiligingscamera's die nu precies een jaar in het centrum van Mijdrecht hangen, blijken behoorlijk effectief te zijn. Zeker 11 aanhoudingen zijn verricht, doordat de camera's overtreders op heterdaad betrapten.

De politie stelt dan ok 'heel tevreden' te zijn over het toezicht door de dertien verschillende camera's. ,,Het is een heel goed middel voor het opsporen van verdachten en bovendien gaat van de camera's een preventieve werking uit,'' zo laat een woordvoerster weten. Want zo zijn bijvoorbeeld al meerdere keren groepen jongeren weggestuurd, die zich baldadig gedroegen. Door dat wegsturen is mogelijke escalatie voorkomen.

Alle inkomende beelden van de beveiligingscamera's gaan rechtstreeks naar Utrecht. Daar worden de beelden direct uitgelezen en kan waar nodig politiepersoneel in De Ronde Venen worden ingeschakeld, om in actie te komen bij problemen.

Calamiteiten in de buurt van de camera's blijken flink minder voor te komen dan voorheen. ,,Het is in de omgeving een stuk rustiger geworden,'' stelt de politiewoordvoerster. Voordat de dertien extra ogen hingen, werden wekelijks winkelruiten ingeslagen, bushokjes vernield en passanten lastig gevallen. De camera's draaien continu.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht