Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Asbest vrijgekomen door brand Aalsmeer

Datum: 23 december 2008
Bron: Gemeente Aalsmeer

Aalsmeer - Zondag 21 december heeft er een brand gewoed in een opslagloods (voormalig kassencomplex) aan de Aalsmeerderweg waar keukens, oldtimers en boten waren opgeslagen en gestald. De kassen zijn gedeeltelijk ingestort waarbij er een kleine hoeveelheid asbest is vrijgekomen. Door het vele bluswater van de brandweer is het gevaar van verspreiding van asbestdeeltjes tegengegaan en beperkt gebleven tot de brandlocatie.

Het terrein rondom het complex is afgezet om verspreiding van asbest te voorkomen. Het asbest zal zo snel mogelijk worden verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. De brandweer heeft aangegeven dat er geen gevaar is voor de omgeving.

De brand brak tegen 14.40 uur uit in een complex met kassen en een opslagplaats van keukens en old-timers tevens werd de ruimte gebruikt als oefenruimte voor diverse bands. Rond 16.30 uur was de brand onder controle, maar het nablussen heeft nog de hele avond geduurd. Niemand raakte gewond bij de brand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er wordt in kaart gebracht hoe groot de schade is.

Zwarte vlokken
Maandag 22 december zijn er klachten binnen gekomen van ronddwarrelen zwarte vlokken. Deze vlokken zijn rondzwevend as en zijn ongevaarlijk.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug