Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

1ste Burgernetactie Ronde Venen succes

Datum: 20 november 2008
Bron: Burgernet.nl
Regio: Utrecht - Breukelen, Utrecht - De Ronde Venen, Utrecht - Maarssen op 19 nov 2008 21:23, actieduur: 00:26

Op woensdag 19 november rond 20.55 uur overvielen enkele gewapende mannen een winkel aan de Molmlaan in Wilnis. Meerdere personeelsleden werden daarbij bedreigd. De overvallers wisten een geldbedrag buit te maken. Na de overval vluchtten zij in eerste instantie lopend weg. Een getuige zag hen instappen in een auto en gaf het kenteken met de rijrichting door.

De politie stelde met vier eenheden ter plaatse een onderzoek in. Daarna werden nog zes eenheden ingezet voor het onder meer uitkijken naar de vluchtauto op strategische posities en een politiehelikopter was in de lucht. De Regionale Meldkamer Utrecht startte een Burgernetactie. Daar het vermoeden bestond dat de vluchtauto richting Utrecht zou rijden, startte de meldkamer ook Burgernetacties in Breukelen en Maarssen.

In totaal kregen 3945 deelnemers het bericht om uit te kijken naar de vluchtauto en werden 3745 deelnemers daadwerkelijk bereikt. Gedurende de actie namen vijf deelnemers via 0800-0011 contact op met de meldkamer om informatie door te geven over de mogelijke rijrichting van de vluchtauto. Toen korte tijd later een agenta in burger de auto op Hooggelegen in Utrecht zag rijden, werd de auto gevolgd en konden de vier inzittenden worden aangehouden. In de auto lag onder andere een vuurwapen en geld. Door de aanhouding van de overvallers werd de Burgernetactie, die ongeveer een half uur liep, afgesloten.

De politie heeft de verdachten ingesloten voor nader onderzoek. De vluchtauto is in beslag genomen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug