Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilnissers aangehouden in Beesd

Datum: 18 november 2008
Bron: 0297-online.nl
Beesd - Zaterdagnacht vonden in en rond een uitgaansgelegenheid diverse vechtpartijen en schermutselingen plaats. Portiers en politie hadden hun handen vol aan de afhandeling van diverse aanhoudingen en het handhaven van de openbare orde.

Diverse politie-eenheden waaronder een diensthond waren ter plaatse. In totaal zijn 7 personen aangehouden en tot nu toe 3 aangiftes opgenomen. Twee personen raakten dermate gewond dat zij zich onder doktersbehandeling hebben moeten stellen. Nader onderzoek loopt.

Rond 03.15 uur werden agenten aangesproken door een melder. Even later bleek dat deze persoon, van 18 jaar uit Beesd, juist als verdachte kon worden aangemerkt van een ernstige mishandeling. Hij zou een 19-jarige Culemborger met een kapot geslagen flesje bier in het gezicht hebben geslagen. De 19-jarige is in verband met zijn verwondingen in het ziekenhuis in Tiel behandeld. Hij deed aangifte. De 18-jarige is aangehouden.

In verband met een mishandeling van een 17-jarig meisje uit Vianen is omstreeks 03.50 uur een eveneens 17-jarig meisje uit Nieuwegein aangehouden. Zij zou onder andere aan haar haren zijn getrokken. Agenten waren er even later getuige van dat dit weer gebeurde en hielden de 17-jarige ter plekke aan. De Vianense deed aangfite.

Twee inwoners van Wilnis, van 18 en 23 jaar, begonnen zich met de aanhouding van het meisje te bemoeien en belemmerden het politiewerk. Toen zij niet voldeden aan bevel en vordering om weg te gaan, zijn beiden onder het nodige verzet aangehouden. Inmiddels was ook een 24-jarige inwoner van Maarssen aangehouden als verdachte van een mishandeling. Hij zou iemand in het gezicht hebben geslagen en werd op aangeven van een portier uit de menigte gehaald. Tevens werd een 22-jarige man uit Geldermalsen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij zou een meisje bij de keel hebben gegrepen en geslagen hebben. Een getuige had dit gezien en had ook een klap ontvangen.

Even later hield de politie een 17-jarige jongen uit IJsselstein aan. Hij wordt ervan verdacht een 17-jarig meisje uit Nieuwegein meerdere keren tegen haar hoofd geslagen te hebben. Zij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en heeft aangifte gedaan. Toen de moeder van het meisje bij de jongen verhaal wilde halen, kreeg ook zij een duw en kwam op de grond terecht. Een agent die dit zag gebeuren, ging achter de jongen aan en hield hem aan.

In verband met de onrustige sfeer bleven agenten op de achtergrond aanwezig. De politie heeft de diverse zaken in onderzoek. Verdachten en getuigen worden gehoord en verklaringen opgenomen. Zover het minderjarige verdachten betreft, zijn hun ouders zover mogelijk geïnformeerd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug