Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Geld gestolen met wisseltruc in Mijdrecht

Datum: 11 november 2008
Bron: Politie Regio Utrecht
Mijdrecht - Op maandag 10 november werden door meerdere verdachten passanten met een kleingeldwisseltruc van geld bestolen.

Rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een man en een vrouw in de omgeving van het Burgemeester Haitsmaplein bij oudere mensen geld wilden wisselen. De melder vermoedde dat het om de bekende wisseltruc ging (1- of 2-euromunten willen wisselen voor kleingeld voor parkeerautomaat of voor telefoon, bij wisseling ‘helpen’ en vingervlug ongemerkt bankbiljetten uit de portemonnee stelen).

Agenten gingen ter plaatse en troffen de man en vrouw aan. Het tweetal, een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man en beiden uit Roemenië, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Voor de overbrenging van de verdachten hadden de agenten nog achterin de politieauto gecontroleerd, er lag toen niets. Bij aankomst op het politiebureau vonden de agenten meerdere muntstukken van 0,10, 0,20 en 0,50 euro achterin de politieauto. Die moesten daar gedumpt zijn door de verdachten.

In de loop van de middag deden twee slachtoffers aangifte van de wisseltruc. Een 75-jarige man uit Mijdrecht was op de Molenhof door een man aangesproken om geld te wisselen. Thuis aangekomen ontdekte het slachtoffer dat een bankbiljet uit zijn portemonnee was gestolen. Een 72-jarige Mijdrechter was op de Bozenhoven door een man en vrouw aangesproken om geld te wisselen. Hij hield daar een vreemd gevoel aan over en ontdekte bij thuiskomst dat meerdere bankbiljetten uit zijn portemonnee waren gestolen.

Uit onderzoek bleek dat de twee aangehouden verdachten niet verantwoordelijk waren voor de twee genoemde wisseltrucs. De politie gaat er dan ook vanuit dat in totaal minimaal vijf verdachten actief zijn geweest, waarvan er dus twee zijn aangehouden. Die twee zijn in het politiebureau ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht