Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland oefent

Datum: 05 november 2008
Bron: Brandweer Amsterdam
Zaterdag 8 november worden 150 inwoners van Diemen wegens overstromingsgevaar geëvacueerd. Zij worden opgevangen in het Marine Etablissement Amsterdam. De opvang van de evacués is één van de onderdelen van een driedaagse oefening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Op 7, 8 en 10 november oefenen alle partijen die betrokken zijn bij de crisisbeheersing in de regio Amsterdam-Amstelland. Onder de naam ‘Hoog Water’ staat het evacueren en opvangen van grote aantalen inwoners uit de regio centraal. Zaterdag 8 november wordt de opvang van burgers in de praktijk beoefend.

In het oefenscenario is er sprake van een overstroming van de Rijn. Hierdoor dreigen delen van de regio Amsterdam-Amstelland onder water te lopen. Daarom wordt besloten tot een grootschalige evacuatie. Het is aan de deelnemers aan de oefening om zorg te dragen voor de opvang van 150 geëvacueerde bewoners van Diemen.

De oefening ‘Hoog Water’ is de afsluiting van het regionaliseren van de gemeentelijk processen met betrekking tot crisisbeheersing. Aanleiding voor deze regionalisering is de vorming van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Elke gemeente in de regio treedt vanaf nu op exact dezelfde wijze op in geval van een crisis. De regionalisering van deze werkwijzen betekent een grote stap in de efficiëntie tijdens noodsituaties waarbij meerdere gemeenten een rol spelen.

Deelnemers aan de oefening zijn: Gemeente Diemen, Gemeente Amsterdam, GHOR Amsterdam-Amstelland, Dienst Werk en Inkomen en Dienst Persoonsgegevens. Er doen 150 figuranten mee aan de oefening. De organisatie is in handen van Brandweer Amsterdam-Amstelland.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht